Meny

11 jan 2017

Pressmeddelande

Ny förvaltningschef till byggnadskontoret

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att Tommy Thuvesson blir ny förvaltningschef på byggnadskontoret. Han arbetar i dag som fastighetschef på Region Halland, och tillträder sin nya tjänst den 1 maj.

- Det här är en bra rekrytering för Halmstads kommun. Tommy Thuvesson har goda ledaregenskaper och kommer att vara en positiv kraft för att fortsätta driva byggnadskontorets och Halmstads utveckling framåt, säger kommunchef Henry Bengtsson.

Tommy Thuvesson är journalist i botten och har en bred yrkesmässig bakgrund. Han har bland annat jobbat som ledare inom både grundskola och universitet. De senaste tio åren har han arbetat med fastighetsstrategiska frågor, först inom Göteborgs stad och sedan 2013 som fastighetschef på Region Halland med ansvar för 85 medarbetare.

- Jag tycker det ska bli roligt att vara med på den resa som Halmstads kommun nu gör som tillväxtkommun. En framgångsfaktor är att fånga trender och kunna möta allmänhetens förväntningar på oss. Jag vill tillsammans med medarbetarna på byggnadskontoret vara med och driva utveckling, säger Tommy Thuvesson.

Byggnadskontoret i Halmstad har 48 anställda och ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov och fastighetsregistrering. Förvaltningen ligger redan i dag i framkant i Sverige när det gäller att digitalisera bygglovshanteringen.

För mer information kontakta:
Henry Bengtsson, kommunchef, 070-322 14 75
Tommy Thuvesson, 072-707 15 93

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.