Meny

28 dec 2016

Företagsnyhet

Halmstad på världskartan - Pingis engagerar och omsätter mångmiljonbelopp!

Lag-VM i pingis anordnas i Halmstad 28 april - 6 maj 2018. Tävlingen kommer att omsätta 35 miljoner kronor och engagerar många - såväl pingisspelare och journalister som arrangörer och publik världen över.

Det kommer att vara ett stort evenemang. 144 deltagande lag, 72 damlag och 72 herrlag, gör att det blir Hallands största idrottsevenemang genom tiderna. Varje lag kommer att bestå av fem spelare och minst en ledare, vilket leder till 865 aktiva.

Pingis är en sport som lockar många, både journalister och besökare. Och lag-VM är inget undantag. Man räknar med cirka 400 journalister och 25 000 besökare på plats i Halmstad. Dessutom räknar man med omkring 300 miljoner TV-tittare världen över. Tävlingen ska i nuläget TV-sändas i 100 länder. Antal besökare kommer att gynna hotellen i Halmstad. Dessutom gynnar det närliggande kommuner då antal hotellrum i Halmstad inte räcker till alla på plats.

Halmstad som idrottsstad

Destination Halmstads vd, Johan F. Lundberg, säger att man har en ambition att i alla fall kunna arrangera ett internationellt mästerskap varje år. Detta gör i längden att Halmstad kan ses som ett attraktivt val, både gällande som turiststad och som idrottsstad. Tidigare har man anordnat fotbolls-EM för damer, europeiskt OS-kval i pingis och EM i boule i Halmstad. Det skapar en bra uppmärksamhet till staden när arrangemang likt dessa anordnas, både i och utanför stadens gränser. Man väljer att anordna mästerskap som kan ha en anknytning till stadens befintliga idrott och dess invånare.

Att anordna stora mästerskap är bra för både ekonomi och näringsliv i kommunen. Föreningarna som är medarrangörer får en positiv respons genom att fler ser idrotten. Dessutom är det bra för ekonomin för stadens hotell, restauranger och handel under pågående mästerskap. Men även efteråt.

Hela arrangemanget kommer att ha en omsättning på omkring 35 miljoner kronor. Detta kommer vara något som näringslivet känner av då det planeras komma 25 000 besökare till Halmstad.

Halmstad före storstäder

Halmstad är litet i jämförande med andra städer som brukar anordna VM. I vanliga fall brukar det vara storstäder som Paris, Tokyo och Shanghai. Valet föll på Halmstad denna gång bland annat för dess storlek. De erbjuder Halmstad Arena som spelplats, där det kan spelas pingis samtidigt i 3 hallar. I större städer blir det lätt längre avstånd som kräver transporter till och från arena.


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.