Meny

23 dec 2016

Företagsnyhet

Allt fler startar e-handel

Först kommer storstadslänen. Sen kommer Halland. Så ser toppen ut gällande e-handel bland unga och nya entreprenörer i e-handelsbranschen.

Förutom att det startas många e-handelsföretag i Halland är det även ett av de mest jämställda länen. Bland de unga som startar ett e-handelsföretag är det nästan lika många kvinnor som män. Halland ligger även bland de topp fem länen som har flest nystartade e-handelsföretag. Unga entreprenörer väljer mer och mer att starta sina butiker some-handel.

E-handel

E-handel växer snabbt i hela landet. Detta mycket på grund av att det fortfarande finns en stor marknad som är outnyttjad. Men branschen utvecklas. Från att från början ha varit e-butiker med ett brett sortiment har det nu blivit e-butiker som nischar sitt sortiment. I början var det ett stort fokus på att sälja kläder och skor till alla, eller leksaker och spel. De e-butikerna finns idag också, men det ökar allt mer med e-butiker som endast säljer en sak, så som en speciell sort rökspån eller endast hästprodukter.

Dogz från Halmstad satsar på e-handel

Ett företag i Halmstad som satsar på e-handel är Dogz. Det är en butik som säljer hundprodukter så som hundgodis och omvårdnad. Men de kan även trimma hundens päls på plats i butik. Deras fysiska butik har nästan funnits i 10 år. Deras e-handel startade nästan samtidigt. För att utöka sin kundkrets väljer de nu att förbättra sitt arbete med e-handeln.

E-handeln har gjort att de når kunder som inte befinner sig i Halmstad. Det kan vara kunder från Stockholm eller Norrland. De ser inte så många e-kunder från Halmstad. Vilket de tror beror på att de gärna vill komma in i butiken och se och känna på produkterna innan de köper dem. Det är fortfarande viktigt med att ha kundkontakt. Därför återkopplar Dogz alltid med kunden, oavsett om den handlat via internet eller i den fysiska butiken.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.