Meny

20 dec 2016

Företagsnyhet

Tips om export och import

Det kan vara svårt att veta hur man på bästa sätt ska få sitt företag att exportera. Det kan även vara svårt att veta hur företaget ska nå nya marknader utomlands. Dessutom är det viktigt att veta hur man importerar från utlandet. För att underlätta frågor som dessa, finns nu filmer på verksamt.se som förklarar hur du kan göra.

Se filmerna

Det är fyra filmer som är upplagda på verksamt.se. Varje film handlar om ett företag som exporterar eller importerar med utlandet. Det är tre filmer som handlar om export och en film som handlar om import. Alla med bra tips och bra berättelser om deras väg.

Export

För den som är intresserad av hur det fungerar när man ska exportera livsmedel kan se på filmen med Anna-Carin Johnson, vd för Umlax. De exporterar fisk till utlandet, bland annat Norge.

Det är även viktigt att välja rätt samarbetspartner när man ska handla med utlandet. Jeanine Öhrstedt Holmgren är vd för Fria Bröd. Dem exporterar glutenfritt bröd till länder i Europa. I sin film ger Jeanine tips på vad du ska tänka på vad gäller val av samarbetspartner.

Det kan kännas stort att exportera till hela världen. Örs-Barna Blénssey förklarar fördelarna med att välja EU som marknad till en början. Örs-Barna Blénssey är grundare till Erghis Tehnologies AB.

Import

Henrik Lindh är grundare till Skistart.com. Företaget importerar produkter från Kina och Taiwan. I filmen ger Henrik bra tips om hur man som företag ska göra för att importera varor.

Läs intervjuerna

Förutom filmerna finns det ett antal intervjuer att läsa som handlar om företag som på ett eller annat sätt handlar med utlandet. Det är både intervjuer som baseras på filmerna och som baseras på andra intervjuer med andra företagare. Förutom de fyra företagen som går att se på film finns det intervjuer att läsa om Coolstuff, Swedish Hasbeens, Auel och Fika NYC.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.