Meny

19 dec 2016

Företagsnyhet

Halmstads läge är en fördel för transport och logistik

Transport- och logistikmöjligheterna har ökat den senaste tiden för Halmstad. Hallandsåstunneln och Hallands hamnar har en stor inverkan på det.

Tunneln genom Hallandsåsen har ökat transport- och logistikmöjligheterna till Halmstad. Halmstad har ett perfekt läge mellan Malmö och Göteborg. Via västkustbanan och E6:an kan godstågen snabbt och enkelt åka mellan Malmö och Göteborg. Halmstad är den perfekta länken mellan städerna.

Halmstads hamn och Varbergs hamn blev ett bolag 2013. Och sedan dess har möjligheterna för transport till Halland bara ökat. De båda hamnarna har ett utmärkt. Genom att slå ihop de två hamnarna kan man utnyttja investeringarna på ett nytt och bättre sätt. Det ökar även den regionala satsningen gällande bland annat logistiken.

Halmstad som logistikcenter

Halmstad har fått en stark utveckling som ett logistikcenter. Biltema har ett flertal stora lager i staden. Fler företag ser potentialen i Halmstad som logistikcenter och fler ser möjligheten att bygga lager i staden. Stora delar av Biltemas varor kommer med fartyg från Asien. Detta gör att ett centrallager i Halmstad passar bra.

Läs mer

För att läsa mer om Hallands hamnar kan du läsa ett reportage från Transport och Logistik som länkas till höger.


Bilden lånade vi från Hallands hamnars Facebooksida.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.