Meny

16 dec 2016

Företagsreportage

Lena som driver Halmstad Hundrehab är nummer 4 i serien "5 snabba"

I del fyra av vår reportageserie med 5 snabba frågor till en av alla fantastiska företagare i Halmstads kommun så träffar vi Lena Weber. Hon bedriver rehabilitering och friskvård för hund och katt i sitt företag på Flygstaden i Söndrum.

Namn: Lena Weber, leg fysioterapeut.
Företag: Halmstad Hundrehab
Adress: Karlsrovägen 62, Halmstad
Webb: www.halmstadhundrehab.com
Verksamhet: Bedriver rehabilitering och friskvård för hundar. Exempel på vad vi kan erbjuda idag är  vattenlöpband för rehab och friskvårdsträning, terapeutisk träning med bla: pilatesbollar, laser, akupunktur, ortopedisk manuell terapi, massage, TENS, NMES, stretching och stötvågsbehandling. Försäljning av  kosttillskott och rehabprodukter. Samarbetar med remittenter från flertalet djursjukhus och kliniker i Halland med omnejd.

1. Vad är din/ditt företags största utmaning just nu?
Hur ska det se ut? Hur stort ska det vara? Ska jag göra det själv eller i samarbete med annan aktör?

2. Hur tycker du att det är att driva företag i Halmstads kommun?
Positivt. Man bör dock vara aktiv själv och ta reda på vad det finns för hjälp att få!
3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill starta eget?
Prata med andra företagare i din bransch. Ta reda på vad det finns för hjälp att få. Våga tro på din idé om du brinner för den. Och vara beredd på hårt arbete och lite pengar...
4. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill utveckla sitt företag?
Planera: ett långt förberedande, undersök marknaden. Gör studiebesök hos liknande verksamheter på andra orter och fråga hur dom har gjort och hur det går. Våga satsa!

Använd hjälp som finns att få. Nu senast använde jag mig av Timbankens kostnadsfria konsulttimmar. Det var fem timmar ovärderlig hjälp för att utveckla och göra om min hemsida. Prata med Halmstads Näringslivs AB, de har koll på hjälp och nätverk.

5. Var ser du ditt företag om 5 år? (utveckling)
Om 5 år driver jag en rehabanläggning i större mått än den jag har idag, med ett större utbud till alla hundar och hundägare. Allt från rehabhunden till den friska aktiva hunden, från djurägaren med sin sällskapshund till den aktiva djurägaren med sin tävlingshund och tjänstehundar.

På anläggningen finns som idag en rehabmottagning med legitimerad rehabpersonal, där finns en bassäng för fri träning, friskvårdsträning, en mindre träningshall för inomhusaktiviteter, olika kursverksamheter. Att ha en veterinär i samma lokal, och en butik. Tankar finns kring ett hunddagis med en annorlunda nisch där aktiviteter på anläggningen kan bli möjligt.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.