Meny

05 dec 2016

Företagsnyhet

Korsbakke Bakery fick kommunens Tillgänglighets och bemötandepris

Det glutenfria bageriet Korsbakke Bakery fick kommunens Tillgänglighets- och bemötandepris. Bageriet fick priset för sin insats i arbetet med att göra det lättare för konsumenterna att få tag i glutenfritt.

Korsbakke Bakery startades av Susanne och Ryan Korsbakke hösten 2014. Utvecklingen har gått snabbt från starten. De har idag en egen butik i Halmstad. De är även leverantörer till ett flertal butiker, restauranger och hotell i södra Halland och nordvästra Skåne.

Vinnarmotiveringen

”Tillgängligheten och inkludering i samhället har många olika ansikten och juryn har inför årets prisutdelning valt att fokusera på att premiera ett nominerat företag som bakar tillgängliga varor för överkänsliga personer samt att de levererar sina alster till tiotalet olika andra företag inom och utanför kommunen, företag som i sin tur säljer vidare till kunden. Korsbakke kan även erbjuda utbildning inom allergier & intoleranser till företag och personalgrupper.”

Glutenfritt bageri

För att få kalla sig för ett glutenfritt bageri får inget vanligt mjöl används i samma lokal. Detta gör att utbudet av glutenfria bagerier inte är så vanligt.

 

Bild lånade vi från Korsbakke Bakerys Facebooksida.


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.