Meny

01 dec 2016

Företagsnyhet

Vändningen gav en nytändning

Det är aldrig för sent att ändra sin inriktning och idé i företaget. Det tog Alban Qitakus till sig och ändrade sin första tanke. Nu har Alban tillsammans med Thomas Carlssons företag blivit antaget hos HighFive för att kunna vidareutvecklas.

En vinst i Stockholms Start-Up Weekend 2014 var starten av Albans entreprenörskap. Tillsammans med ett team tävlade han och vann med ett projekt om en kommunikationsplattform för medicinering i Tanzania. Alban fortsatte arbeta med det tävlande projektet fram tills att han märkte att han behövde mer kunskap inom ämnet.

Tillsammans med en av HighFives affärsutvecklare åkte Alban till Sahlgrenska Science Park. Där fick han ett tips att tänka på djur istället för människor. Idén utvecklades efter hand om föll på travhästar. Tillsammans med Thomas Carlsson, som hade den kunskapen som Alban saknade om travhästar, utvecklades den nya idén.

Idén är att skapa en kommunikationsplattform som ska involvera ägarna av en travhäst. Genom denna ska de spara tid som de istället kan lägga på träningen. Plattformen ska underlätta för ägarna genom att de sparar tid. Det sker en utvecklingsprocess redan nu av plattformen. Tanken är att digitala behandlingsjournaler, filmer med huskurer för hästarna och hästens träningsresultat ska finnas med i plattformen, redo för ägarna att läsa.

Vi tog oss friheten och lånade bilden från HighFives webbplats.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.