Meny

14 nov 2016

Företagsreportage

Företagaren Anders Berling är nummer 3 i serien "5 snabba"

På Halmstads näringslivsgala den 4 november träffade vi Anders Berling som har lång erfarenhet av företagande. Det här är del tre av vår reportageserie med 5 snabba frågor till en av alla fantastiska företagare i kommunen.

Anders är ägare till familjeföretaget Berlings Glas som grundades redan 1909. Numera har han en anställd vd som driver utvecklingen. Berlings Glas har 45 anställda.

Anders är även delägare i Ergosafe med 14 anställda. Företaget utsågs år 2013 till Årets Innovationsföretag.
Och som grädde på moset är Anders även delaktig inom fastighetsförvaltning via Berlings Fastigheter där dottern är ansvarig för bolaget.

Fram till ett par år sedan satt han i styrelsen och var ordförande för branschorganisationen Glasbranschföreningen som har 600 medlemsföretag. Han har alltså många strängar på sin lyra och mycket erfarenhet att dela med sig av.

1. Vad är din/ditt företags största utmaning just nu?
När det gäller Berlings Glas så handlar det om att utveckla personal och arbetsmetoder så att vi effektivt kan svara upp till rådande byggboom. Detsamma gäller för Ergosafe som är på gång att expandera med kontor i Stockholm där det finns en bra marknad för den nischade produkten Click it Up. Planen är att vara igång i januari 2017. 
 
2. Hur tycker du att det är att driva företag i Halmstads kommun?
Det är jättebra. Det är ett bra klimat och det finns många engagerade entreprenörer som inspirerar.

3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill starta eget?
Tänk på att tydliggöra vad som är speciellt unikt med din vara eller tjänst.
 
4. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill utveckla sin verksamhet?
Att våga vara sig själv och att våga tro på sig själv. Ibland vill man gå mainstream, men vill man utveckla sitt företag måste man våga gå sin egen väg och tror på det man gör.

5. Var ser du ditt företag om 5 år (utveckling)?
Berlings Glas har vuxit ordentligt tack vare byggboomen och är ledande glasentreprenör i regionen. Ergosafe är ett internationellt företag som säljer sina unika produkter på flera exportmarknader.

Länkar och relaterat material

Företagets webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.