Meny

09 nov 2016

Företagsnyhet

Swedbanks Näringslivsdag 10-årsjubilerade med starkt startfält

Över 450 personer deltog på en eftermiddag fylld av både ekonomi, historik, framtid och inspiration. Temat var En resa mot framtiden med minnen i bagaget.

Det var nästan en lite märklig känsla att kliva in i Kongresshallen på Hotel Tylösand. Bara några dagar tidigare såg den helt annorlunda ut när Halmstads näringslivsgala hölls här för att fira alla fantastiska företagarhjältar som bidrar till kommunens tillväxt.

Men nu är vi här igen. För att inspirera och inspireras. Den här gången som medarrangör. Jonas Bergqvist, bankchef på Swedbank i Halmstad och moderatorn hälsade alla välkomna. De gjorde små "historiska" nedslag med glimten i ögat.

Vår landshövding Lena Sommestad talade om näringslivets nyckelroll för regional utveckling och om hur stat
och näringsliv tillsammans kan värna en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Ska vi lyckas måste vi alla dra ut samma håll. Företagen är nyckeln. Den dynamik och kreativitet entreprenören besitter driver samhället framåt, det kan aldrig staten och kommunen ersätta.

En årlig höjdpunkt är när Olof Manner, chef för Makroanalys i Swedbank, guidar oss i den aktuella statusen för den nationella och globala makroekonomin. Proffsigt och engagerat.

Carl Fredrik Graf, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, lät tre människor komma till tals i en essä som startade så långt tillbaka som 1816 och slutade 2025. 

Pär Johansson, ledare för Glada Hudik-teatern, fick oss att känna, skratta och gråta. Det är så viktigt att riva fördömar. När utvecklingsstörda och ”normalstörda” agerar tillsammans skapas det utveckling.

Allt nytt är inte bra - men allt bra kommer att vara nytt. Det var rubriken på Troed Troedssons föredrag. Han är en av Sveriges mest anlitade framtidsanalytiker. Inte konstigt eftersom han på ett både roande och oroande sätt beskriver vår omvärld - bakåt, nu och framåt.

Sist ut var Yngve Bergqvist. Mannen som gjort en mörk och kall liten plats i Norrbotten känd över hela världen. Genom att tänka tvärtom har han lyckats göra det omöjliga möjligt. Ishotellet i Jukkasjärvi har en unik status som resmål, allra främst internationellt.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.