Meny

09 nov 2016

Företagsnyhet

700 bostäder planeras i Oskarström

Det är på den gamla Jutantomten i Oskarström som bostäderna planeras. Och det är bra beläget i närheten av Nissan. Den nya ägartrion, bestående av Jan Widikson, Marcus Wolter och Göran Paver de Leoni, har stora planer för området.

Sedan marken köptes i somras har planerna för områdets framtid planerats. Området är 100 000 kvadratmeter stort. Vilket ger många möjligheter till förnyelser. Det planeras flerfamiljshus ner mot Nissan och bostäder på bokskogshöjden upp mot järnvägen. Tanken med bostäderna är att de ska säljas som ägarlägenheter. Utöver bostäder finns det planer för en restaurang och en sportanläggning. Ägartrion vill vända trenden i Oskarström. Och både få människor att flytta dit samt bo kvar är man blir äldre.

Hur och när de olika byggnaderna byggs är inte bestämt än. Det gäller först att presentera planerna för kommunpolitikerna. Henrik Oretorp (C), ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott är positiv till planerna för Oskarström. Även oppositionsrådet Anders Rosén (S) är positiv tillutvecklingen av samhället.

Vill du läsa mer om planerna? Läs Hallandspostens artikel som länkas till höger.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.