Meny

27 okt 2016

Företagsreportage

Hachmia på Nissastrand Spa är nummer 2 i serien "5 snabba"

I del två av vår reportageserie med 5 snabba frågor till en företagare så träffar vi Hachmia El-Ladi som driver Nissastrand Spa. Den 1 november är det två år sedan hon startade sitt företag. Nyligen var Nissastrand Spa nominerade till priset Årets Nybyggare. Verksamheten består av ansiktsbehandlingar, vaxning, massage, fotbehandling, manikyr och olika kurer.

1. Vad är din/ditt företags största utmaning just nu?
Att expandera och skaffa fler kunder. Målet är att kunna anställa personal i firman. Jag har gjort en del reklam, bland annat i Njutahäftet. Men bästa reklamen är när kunderna rekommenderar till släkt och vänner.
 
2. Hur tycker du att det är att driva företag i Halmstads kommun?
Halmstadborna är ofta kunniga och väl medvetna om vad de vill ha. Det är både en utmaning och något positivt. Jag gör allt för att tillfredsställa och överträffa kundernas önskningar.

3. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill starta eget?
Skaffa dig goda kunskaper om verksamheten. Tro på dig själv och ha tålamod.
 
4. Vilket är ditt bästa tips till någon som vill utveckla sin verksamhet?
Att undersöka marknaden och ha en framtidsvision. Kompetensutveckling är viktigt. Och att följa med i vilka trender som är aktuella. Sedan handlar mycket om att kämpa, kämpa, kämpa.

5. Var ser du ditt företag om 5 år (utveckling)?
Jag kom från Marocko för sex och ett halvt år sedan och min dröm är att öppna en Marockansk Hamam i Halmstad. Den skiljer sig mycket mot den turkiska. Den Marockanska handlar mer om atmosfär, dofter, skrubb, inpackningar och massage.


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.