Meny

Fyra morgonglada; Peter Uppman, Åsa Keller, Anita A´son-Strandahl och Catharina Rydberg Lilja

27 okt 2016

Företagsnyhet

Guldkantad frukostklubb lockade över 300 deltagare!

I morse var det dags för årets andra och sista Frukostklubben med Guldkant där vi på Halmstads Näringslivs AB har en kvart med näringslivsnyheter.

Catharina Rydberg Lilja, Halmstads kommuns biträdande kommunchef och utvecklingschef blev presenterad av vår vd Annika Lindhe. Catharina, som har varit igång i fem månader redan, har gedigen erfarenhet av ledarskap både inom privata och offentliga verksamheter.

30 juni - 3 juli 2017 välkomnar Halmstad The Tall Ships Races, världens största havskappsegling, för andra gången. Som starthamn har Halmstad privilegiet att ta emot delar av världens mäktigaste och vackraste fartyg.The Tall Ships Races har sitt fokus på ungdomar, hållbarhet och världsomspännande relationer. 2017 är Halmstad starthamnen och tävlingen går mellan fem värdstäder i Östersjön. Under fyra intensiva dagar i början av sommaren planerar Halmstad för ett fullspäckat program och en folkfest med aktiviteter tillägnad alla. Carina Jacobsson "basar" över Tall Ships Races 2017, ta gärna kontakt med henne för att få veta hur du kan engagera dig.

Det bjöds på blandade näringslivsnyheter, som exempelvis att det finns nästan 9 000 aktiva företag i Halmstads kommun. Att 95 procent är företag med högst 20 anställda. Dessutom har det duggat tätt med priser och utmärkelser över näringslivet den senaste tiden. Vad sägs om att MTA är Gasellföretag, Kvibille Ostbod har tagit guld, vi har tre Superföretagare, Halmstad Sports Car är nominerade till pris, AJ Produkters grundare Anders Johansson fick priset Årets Grundare Väst och Mon Avenue vann priset Årets Nystart. Och inte nog med det. På den fullbokade Galan för Halmstads näringsliv 4 november kommer det regna ännu mer priser. 

Den 26 oktober invigdes Stena Nordic Recycling Center i Halmstad. En av Europas modernaste återvinningsanläggningar som med moderna och effektiva processer gör det möjligt att på ett hållbart sätt återvinna mer material, framför allt metaller, från industrin, hushåll och samhället i stort. Och idag invigdes ytterligare en etapp av den stora satsningen på handelsområdet Eurostop. Det händer mycket, och det händer bra saker i Halmstad.

Morgonens inspirationsföreläsare Johan Dahl hjälper människor och företag att må bra och gå bra. Han delade med sig av tips som kan ge säljutveckling i världsklass. Johan har startat och drivit ett tiotal bolag, rekryterat rätt och rekryterat fel, nått framgångar och stött på motgångar. Idag är han en efterfrågad föreläsare, utbildare och coach inom försäljning, professionell och personlig utveckling och han bidrar till resultat som både känns i kroppen och som syns på sista raden.

Tack till Marknadsföreningen för att vi fick låna bilder till nyheten. Alla andra fina bilder hittar ni på deras Facebooksida.

På bilden syns Annika Lindhe, vd, Halmstads Näringslivs AB och Canita Dagård, verksamhetschef, Marknadsföreningen i Halland

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.