Meny

06 okt 2016

Företagsnyhet

Vinnarna av Årets nybyggare är utsedda

Prisutdelningen skedde på Halmstads Slott och det var ett gäng stolta och glada företagare som fanns på plats. Priset delas ut i två kategorier. Muzafera Bengtsson som driver företaget Mon Avenu fick priset Årets nystart.

Priset för Årets nystart gick till företaget Mon Avenu, som drivs av Muzafera Bengtsson och bland annat vägleder och matchar arbetssökande till en anställning.

De två övriga nominerade i den kategorin var Marias Bageri på Andersberg, som drivs av Abdulaziz Al-Bahnasi, samt Nissastrand Spa som drivs av Hachmia El-Ladi.

Priset till Årets pionjär tilldelades Varbergsföretaget Cordenta AB, som driver ett antal Elgigantenbutiker på olika platser i Sverige. Företaget drivs av Lemi Nikqi-Han.

De två andra nominerade företagen i den kategorin var EQuality Fönster AB, som Elmaz Ikovic driver, och Lockcenter AB, som drivs av Nuray Cicek.

Om priset

Priset Årets nybyggare initierades 1999 av Internationella Företagarföreningen i Sverige (IFS) och sedan 2000 är kung Carl XVI Gustaf som prisets beskyddare. I Halland är det Almi Företagspartner och SEB i Halmstad som organiserar priset.

Du räknas som nybyggare om du är en person med utländsk bakgrund, som valt att starta eget företag. Du ska dessutom ha nått framgång i företagandet. Syftet med priset är att lyfta fram förebilder och visa på goda exempel bland personer med utländsk bakgrund.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.