Meny

03 okt 2016

Företagsnyhet

Ökning av hanteringen av containers för HallandsHamnar

Under 2015 ökade HallandsHamnar sin hantering av containers. Det blev en ökning på 21% jämförande med föregående år. Detta är en trend som bolaget ser positivt för 2016. Statistik över Sveriges och Nordeuropas containerhamnar visar en positiv bild av HallandsHamnar.

Vad statisktiken visar

Ökningen gör att HallandsHamnar fortsatt ligger på en fjärde plats bland Sveriges största containerhamnar. Men ser man det ur ett Nordeuropeiskt perspektiv, hamnar HallandsHamnar på en tjugonde plats bland de största hamnarna. Statistiken visar även att HallandsHamnar har den mest uppåtgående och positiva utvecklingen av hamnarna på topp tjugo listan.

HallandsHamnar AB

HallandsHamnar AB blev resultatet när hamnbolagen i Halmstad och Varberg slogs samman. Sammanslagningen gjorde att det blev Europas nyaste hamn. Detta då sammanslagningen skedde i januari 2013. HallandsHamnar är en fullservicehamn med en stor erfarenhet och en hög kapacitet. Läget för HallandsHamnar har gjort att det har blivit en medelpunkt för transport. Och logistik på svenska västkusten. Placeringen mellan Köpenhamn och Oslo gör det även lätt för transporterna, både vad gäller import som export.

 

Vi tog oss friheten att låna bilden från HallandsHamnars Facebook.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.