Meny

28 sep 2016

Företagsnyhet

Tullverket ger exportkurs på distans

När företag börjar med andra länder behövs mer koll på regler, lagstiftning och tullförfaranden. För företagare som har planer, eller som redan börjat, handla med andra länder och vill veta mer om vad som gäller ger nu Tullverket distanskurser inom export.

Tullverkets exportkurs vänder sig till dig som har liten erfarenhet eller ingen erfarenhet av vad som gäller angående export. Kursen består av fem delmoment, ”EU och lagstiftningen”, ”Tullförfaranden”, ”Klassificering av varor”, ”Ursprung” och ”Exportrestriktioner”. För att gå kursen krävs inga förkunskapen då kursen ger dig de grundläggande kunskaperna om export som du behöver.

Tullverket tar ut en kursavgift på 1700 kronor exklusive moms. Kursen motsvarar cirka 16 timmars studier. Det finns 3 återstående tillfällen för att gå kursen, 3–21 oktober, 7–25 november och 28 november–16 december. Anmäl dig redan nu till kursen för att få den kunskap du behöver.

Efter att du har gått exportkursen ska du förstå och kunna tillämpa de grundläggande exportreglerna för ditt företag. Kursen ger dig information om ursprungsregler om export, exportrestriktioner och förenklade förfaranden vid export. Kursen ger dig även kunskaper om hur du ska fylla i en exportdeklaration.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.