Meny

28 sep 2016

Företagsnyhet

Priset Årets Grundare Väst till AJ Produkters grundare Anders Johansson

Förra veckan anordnades Entreprenörsgalan i Stockholm. På plats fanns AJ Produkters Anders Johansson. När galan var slut gick Anders Johansson hem med priset Årets Grundare Väst. Grunden till utmärkelsen var hans entreprenörskap och företagsbyggande.

Företaget

Anders Johansson grundade AJ Produkter i Hyltebruk år 1975. Det har sedan starten varit ett familjeägtföretag. Idag är det 41 år sedan starten i Hyltebruk. Men affärsidén är den samma. Det finns en ambition i företaget att kunna leda och driva en framstående utveckling i branschen.

Nå ut till kunderna

Företaget har ett stort fokus på sin marknadsföring. Det är viktigt att nå ut till kunden på flera plan. Som en väg i detta är AJ Produkter sponsor till svenska hockeylandslaget.

AJ Produkter säljer kontors- och lagerinredning. Försäljningen sker via katalog, webb eller projektförsäljning. Det sker en ständig produktutveckling i företaget. Idag erbjuds ungefär 1,6 miljoner olika varor till kunderna. Produktionen av varorna sker till stor del i egna fabriker. Fabrikerna ligger i Polen och Slovakien. Idag har AJ Produkter försäljning i 18 europeiska länder och 700 anställda.

Vinnaren säger sitt

– Den känns helt fantastiskt att vinna den här utmärkelsen! Det är ett erkännande både för mig och för företaget i stort, säger Anders Johansson i ett pressmeddelande.

Om utmärkelsen Årets Grundare

Årets grundare inkluderar grundarna av alla bolag i Sverige med över 100 Mkr i nettoomsättning, 10 Mkr i årsresultat och 10 anställda som är startade mellan 1958 och 2006. Syftet med utmärkelsen är att inspirera till ett uthålligt företagsbyggande i Sverige genom att belöna och lyfta fram särskilt framgångsrika entreprenörer.

 

För att läsa mer om Årets Grundare kan du länka dig vidare via länken till höger.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.