Meny

28 sep 2016

Företagsnyhet

Nominera till Tillgänglighets- och bemötandepriset 2016

Halmstad ska vara en stad för alla. Det är viktigt att det ska vara enkelt för alla att ta sig fram i staden. Alla ska kunna delta i samhällslivet. Det gäller så väl på gator och torg som butiker och restauranger. För att uppmärksamma detta delar Halmstads kommun ut Tillgänglighets- och bemötandepriset varje år. Nu är det dags att nominera 2016 års vinnare!

Om priset

Priset delas ut varje år i samband med Internationella Handikappdagen, den 3 december. Halmstads kommun delar ut priset till ett företag som har visat en god tillgänglighet till alla sina kunder. Med god tillgänglighet menas framkomlighet, information och bullernivå. Det gäller även att det finns en bra kunskap hos personalen om ämnet. Företaget ska även ta hänsyn till personer med allergi och överkänslighetsproblematik.

Hur du kan få en bättre tillgänglighet

Halmstads kommun har skapat en checklista om tillgängligheten. Det är en checklista med tips om hur du kan öka tillgängligheten vid din lokal. Det handlar om hur kunderna kan hitta till dig och om hur kunderna kan komma in till dig. Men även om hur dina produkter och tjänster kan hjälpa kunden, så som var receptionen eller kassan ligger i lokalen och hur gångarna i lokalen är planlagda. Servicen är även viktig när det kommer till tillgängligheten. Checklistan går att nå vid länken till höger.

Nominera din kandidat

Sista dagen för att nominera företag är den 10 oktober. Nominera redan nu vem du tycker förtjänar priset. Det kan vara ditt eget företag, din grannes företag eller ett företag som du ser i city. Nominera ett företag via länken till höger.

Tidigare pristagare

2015: Erikshjälpen
2014: Gullbrannagården
2013: K-rauta
2012: Phoniro systems
2011: Holger sax och Comfort Audio
2010: Yvonnes Fotvård

På bilden syns Suzanne Åkerlund (L), kommunråd och ordförande i kommunala handikapprådet när hon testar rullstolsrampen till Stadsbiblioteket. Det gäller att vara stark i armarna. Bodil Timmermann, ordförande i DHR – Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder i Halmstad, Hylte och Laholm, hjälper till att skjuta på.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.