Meny

22 sep 2016

Företagsnyhet

Invigning High Five och Studentinkubatorn

Med solen och sensommarvärmen hittade många till invigningen för High Five och Högskolan i Halmstads studentinkubator på Trade Center. Halmstads Näringslivs AB var på plats vid invigningen den 16 september.

Invigningen började med levande musik, bubbel och mingel nere i Trade Centers foajé. Och fortsatte sedan upp till High Five och Studentinkubatorns lokaler på våningarna 2 och 3 i Trade Center.

Inspirerande tal

Ett flertal inspirerande tal hölls vid invigningen. De handlade bland annat om möjligheten för unga entreprenörer att nå marknaden. High Five har en bra placering för sina lokaler. De är nära både akademin med högskolan, och näringslivet med företagen i Trade Center. High Fives vd Sandra Johannesson och High Fives styrelseordförande Carl Fredrik Graf var invigningstalare. Även Tommy Svensson från Högskolan i Halmstads Utvecklingsaktiebolag (HUUAB) höll ett inspirerande tal. Han såg kommunen och högskolan som ett äktenskap. Ett äktenskap som sedan gått skilda vägar. Och som sedan hittat tillbaka till varandra igen. Och resultatet av detta är High Five.

Entreprenörerna

Under invigningen hade två företag blivit inbjudna för att tala. Det var Elin Holmén från Me & Skincare och Alexander Ingvarsson och Jonas Sundmark från Sunwell. De talade om processen som de varit med om, från idé till verkligt företag. Och deras kontakt och arbete med High Five och Studentinkubatorn.

High Five

High Five hade även gjort en film om organisationen som premiärvisades för besökarna. Filmen handlade om tjänsterna som High Five erbjuder, hur organisationen fungerar och processen från idé till företag för entreprenörerna. Även organisationens fem mål help, heart, hunt, hype och hero fanns med i filmen. De fem målen är High Fives arbetsgång med entreprenörerna.

Invigningen

Invigningen hade ett stort fokus på nätverkandet mellan entreprenörer och företagare. Det fanns en möjlighet för företagare att ta kontakt med entreprenörerna vid invigningen. Tanken med detta var att företagarna skulle hjälpa entreprenörerna med deras utmaningar. På väggen i ett av lokalernas rum fanns entreprenörernas utmaningar uppskrivna. Det var här företagarna kunde meddela var de kunde vara till hjälp.

Bandet klipptes av Elin Holmén från företaget Me & Skincare. Och istället för applåder gjordes passande high five mellan besökarna. Sedan följde fika, mingel och en möjlighet att se lokalerna på våning 2 och 3 i Trade Center.

Caroline Andersson, praktikant, Karlstads Universitet

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.