Meny

21 sep 2016

Företagsnyhet

Stor uppslutning när Halmstads City kallade till frukostmöte om citys utveckling

100 engagerade företagare och intressenter samlades för att få veta mer om tillgänglighet, planerna för Stor- och Brogatan och om vad som är på gång inom cityhandeln.  

Centrumledaren Sanna Westerberg höll i taktpinnen för morgonens möte. Hon inledde med att uttrycka sin glädje över det stora engagemanget.

- Det här ger framtidstro och hopp för vad vi tillsammans kan utveckla city till, sa Sanna.

Staden i mitt hjärta!

Kommunchefen Henry Bengtsson berättade om sitt arbete med Halmstads kommun och Halmstads city. Han känner varmt för sin stad och pekade på hur viktigt det är med ett levande centrum där människor kan mötas över gränserna på ett opretantiöst sätt. Kommunen gör mycket som ibland kan upplevas som kontraproduktivt, det stör verksamheterna. Men vi gör det för att det ska bli bättre i ett längre perspektiv.

Har du en butik för alla?

Kommunrådet Suzanne Åkerlund (L) och handikappkonsulenten Torbjörn Lagergren lyfte tillgänglighetsfrågor. - Alla är inte elitgymnaster, vi har olika sätt att ta oss fram sa Suzanne. Du kan testa din butiks tillgänglighet på svenskhandel.se eller konsumentverket.se. Suzanne är även ordförande i Handikapprådet. Torbjörn är en resurs när du behöver hjälp med hur du ska kunna hjälpa andra när det gäller tillgänglighet. Han berättade om att kommunen delar ut ett Tillgänglighets- och bemötandepris varje år i december. Kanske är din butik en potentiell vinnare? Anmäl din butik, eller någon annans...

Storgatan och Brogatan i fokus

Halmstad City står inför en hel del olika byggprojekt framöver. Resecentrum etapp 2 har precis startat, Storgatan och nedre delen av Brogatan står på tur. Utvecklingen av city är viktig. Maria Melin och Henrik Ek Teknik & Fritidsförvaltningen berättade mer om planerna. Flera företagare tog upp att man vill ha mer dialog med kommunen i god tid innan byggnationer, markarbeten och annat som påverkar deras verksamheter drar igång.

Tillsammans kan vi utveckla city

Slutligen blev det lite blandad info om hösten och framtidens planer. Bland annat lyftes frågan om förlängda öppettider på vardagar.

Sanna har skrivit en bra sammanfattning av det som behövs göras för att kunna lyckas: Som centrumförening kan vi göra mycket när det gäller vår gemensamma utveckling, hur vi arbetar med kortsiktiga såväl som långsiktiga mål samt vårt samarbete med kommun, näringsliv och fastighetsägare. Låt oss därför tillsammans utveckla en upplevelse för kunden i Halmstad City som verkligen ger kunden det kunden vill ha, som sticker ut, koms ihåg och som det pratas om.

Saker behöver inte vara som de är…
Det behöver inte bara bli som det blir…
Det kan bli som vi vill att det ska vara…

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.