Meny

16 sep 2016

Företagsnyhet

Massor med high five när HighFive och Studentinkubatorn invigdes idag

Det var varmt, hjärtligt och trångt när alla glada människor som ville gratulera Halmstads nyaste inkubatorer gjorde high five i samband med invigningen. Det här är platsen där entreprenörskap och tillväxt står i fokus!

Idag fredag den 16 september invigdes inkubatorerna HighFive och Högskolan i Halmstads studentinkubator. På inkubatorerna välkomnas drivna entreprenörer för att förverkliga framtida affärsidéer.

Under invigningen talade Sandra Johannesson (från studentinkubatorn och vd för HighFive), Carl Fredrik Graf (styrelseordförande HighFive) och Tommy Svensson (Högskolan i Halmstads utvecklingsaktiebolag). Invigningen erbjuder en spännande eftermiddag med möjligheten till ett brett nätverkande mellan entreprenörer och företag.

– Inkubatorerna skapar tillväxt i Halland och förser entreprenörer med verktyg och förutsättningar för utvecklandet av affärsidéer och skapandet av framgångsrika företag. Med denna invigning vill HighFive och Studentinkubatorn belysa möjligheterna som erbjuds till entreprenörer, vilket bidrar till ökat entreprenörskap, nätverkande och tillväxt i Halland, säger Sandra Johannesson från studentinkubatorn och vd för HighFive.

Invigningen av HighFive, som är ett helägt dotterbolag till det kommunägda bolaget Halmstad näringslivs AB, och studentinkubatorn ägde rum på våning två och tre i Trade Center. Syftet var att informera om om inkubatorernas verksamheter som har entreprenörskap i fokus.

Nästa vecka återkommer vi med en mer ingående rapport och massor med härliga bilder från invigningen. Hold tight!

Verksamheterna befinner sig i en inspirerande miljö där näringsliv och akademi möts, och där inkubatorerna samarbetar för att hjälpa entreprenörer med idé- och affärsutveckling med hjälp av kvalificerade affärsutvecklare.

För HighFive är syftet med verksamheten att utveckla entreprenörer och att skapa tillväxtföretag i Halland genom kvalificerad affärsutveckling. Det huvudsakliga arbetsområdet för Högskolans studentinkubator är att verka för att fler studenter får entreprenöriell erfarenhet i anknytning till sin utbildning. Studenterna får även chansen att driva vidare idéer eller projekt de skapar under studietiden genom coachning och möjlighet till kontorsplats i en skön miljö.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.