Meny

15 sep 2016

Företagsnyhet

Ärofyllt uppdrag för elever på Kattegattgymnasiet

Elever på Kattegattgymnasiet har fått i uppdrag att designa samtliga priser för årets Galan. Eleverna pluggar på teknikprogrammet och har en inriktning på design och produktutveckling och är inne på sitt tredje år. Arbetet med att designa priserna kräver både designkunskap och fantasi vid skapandet.

Halmstads Näringslivs AB var på besök på Kattegattgymnasiet där 9 elever från klasserna TE 14A och TE 14B visade sina prototyper för priserna. Eleverna förklarade vad de hade tänkt med sina modeller och fick feedback av Anna-Maria Spaniol och Åsa Elofsson från Halmstads Näringslivs AB. Modellerna har kommit från skissblock till fysiskt material, men än återstår det arbete att göra.

Det är 11 priser som ska delas ut och behöver designas. De 9 eleverna har därför fått i uppdrag att designa varsitt pris och sedan designa två priser i grupp. Under arbetet med att designa priserna har eleverna haft både priskategori och årets tema som fokus.

Samarbetet mellan skola och näringsliv är både roligt och viktigt från båda håll. Ännu roligare är att de här eleverna är UF-företagare också. Vi berättar mer om det lite längre fram.

Hur priserna till slut kommer se ut återstår att se. De kommer först att vara klara för visning på Galan den 4 november. Spännande!

Caroline Andersson, praktikant, Karlstads Universitet.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.