Meny

29 aug 2016

Pressmeddelande

Wapnö fortsätter att öka sysselsättningen med tre anställda per år

Genom att utvecklas till ett brett livsmedelsföretag med en tydlig strategi har Wapnö kunnat öka sysselsättningen med tre anställda per år under de senaste 20 åren. Idag jobbar 75 heltidsanställda på gården.

-  Vi har haft en mycket positiv utveckling när det gäller sysselsättningen, vilket är något av ett undantag bland andra lantbruksföretag, säger Lennart E Bengtsson, vd på Wapnö AB. För mig har det varit en drivkraft att hela tiden kunna utveckla företaget och skapa jobb på landsbygden och i kommunen, säger Lennart.

Bakom sysselsättningsökningen står en tydlig strategi där företaget under många år har byggt upp ett eget ekologiskt kretslopp på gården, vilket ger produkter som efterfrågas av många konsumenter.

-  Det är bra med en tydlig strategi som företaget jobbar efter, och jag bedömer att vi kommer att fortsätta att öka med tre anställda per år även framöver, säger Lennart E Bengtsson.

För ytterligare information kontakta:
Lennart E Bengtsson, VD Wapnö tfn 035-299 0301, lennart@wapno.se

Wapnö Gård - Hållbart in i framtiden
Strax utanför Halmstad ligger Wapnö Gård. En öppen gård med kor, kalvar, mejeri, mälteri, bryggeri, chark, restaurang, evenemang & konferens, gårdshotell, gårdsbutik, biogasanläggning, åkrar, betesmarker, park, skog och växthus. Varje år kommer ca 60 000 besökare till gården för att ta del av allt som händer här.

För 20 år sedan var vi traditionella. Wapnö var en vanlig gård med kor och åkrar och ingen kontakt med dig som konsument. Mjölken sändes iväg till de stora, som idag har blivit globala. Wapnö valde en annan väg. Vi ville vara ett konsumentnära företag med ett tydligt fokus på smakupplevelsen och hållbar miljö.

Vår unika kedja på gården och våra ledord Närhet, Färskhet och Öppenhet är lika betydelsefulla idag som de var då och det är vi stolta över. Många säger att vi är helt rätt i tiden och det är vi, men vi vill vara helt rätt i framtiden. Gårdens egna ekologiska kretslopp ger oss möjligheter som ingen annan har. Med våra varumärken Härproducerat® och Härodlat® står vi för det som är hållbart in i framtiden. Läs mer på wapnö.se

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.