Meny

Det talas ofta om den röda tråden i en verksamhet. På Effectsoft har man gjort den till en fluga.

24 aug 2016

Företagsreportage

107 594 69 - kan det vara koden till Effectsofts framgångar?

Ja, så kan det faktiskt vara för tänk vad mycket humankapital ett bolag kan ha. Och särskilt om man är rädd om det också. På Effectsoft hittar vi 107 års kodknackning, 594 kg kunskap och 69 års konsulterfarenhet. Wow! De har dessutom gjort en fluga av nära relationer. Läs vidare så får du veta mer…

FÖRETAGARPORTRÄTTET

Företag: EffectSoft AB
Vi träffade: Viktoria Dolk och Johan Falkenberg.
Grundare: Jonas Inghammar, vd, och Johan Falkenberg, säljare.
Grundat: 2012
Verksamhet: Mjukvaruutveckling, integrationer mellan IT-system, kravanalyser, teknisk partner, projektledning.
Antal anställda: 8 (I september börjar ytterligare 2 utvecklare på Halmstadkontoret)
Finns på: Facebook, Instagram och www.effectsoft.se

Pricksäkert företagsnamn

De slog verkligen huvudet på spiken när de döpte företaget till Effectsoft. Smaka på orden:
- Effect.
- Soft.

Precis så är det. Soft. Det här är ett företag med en mjuk och skön företagskultur där människorna – medarbetare och kunder är i fokus. När du besöker Effectsoft märker du direkt att något är annorlunda – bra annorlunda. Du möts av leenden och strumpfötter. Ja, skorna lämnar du vid dörren – precis som hemma. Och det är just det som är grejen. De har skapat en arbetsmiljö som man längtar hem till.

”Det är det sammansvetsade teamet som är hjärtat i vårt företag.”

Nu är det ju inte bara arbetsmiljön och relationerna som är softa. Effectsoft utvecklar i första hand mjukvaror. Det här är ett ungt tillväxtföretag på frammarsch. På bara några år har de gått från två till tio anställda. Och tar gärna emot fler. Men det ideala maxantalet är nog 15. Då kan man fortfarande behålla det nära och familjära arbetssättet. Det är det som ger positiv effekt på affärerna – koden till framgång.

Här uppskattas smidighet, vighet och lättrörlighet

Gänget på Effectsoft har ett agilt arbetssätt i sina projekt. Och vad menas med det då? Jo, det kommer från det engelska ordet agile som betyder smidig, vig, lättrörlig. Det innebär mycket kortfattat att kundfokus med täta kontakter ger kunden möjlighet till engagemang under hela processen. Vilket skapar bättre och mer kvalitativa resultat. Alla i organisationen ska veta hur det egna arbetet påverkar den externa kunden.

”Framgång kräver att alla jobbar utifrån kundens perspektiv.”

Nyförvärv och nyöppnat kontor i Göteborg

I våras växte företaget ytterligare då Effectsoft Group via dotterbolaget Effectsoft Resort Systems AB förvärvade bokningssystemet HS360 av Hoist Group AB. Effectsoft Resort Systems AB har ett 20-tal kunder som utgör en majoritet av de större vinterturistanläggningarna i Sverige och Norge. I bolaget bedrivs utveckling, support och försäljning av bokningssystemet r360 med tillhörande integrerade moduler.

I somras öppnade Effectsoft dessutom ett Göteborgskontor. Grattis till det!

Nytt nätverk inom digitalisering

Johan har tagit initiativ till ett nytt nätverk inom digitalisering. Är du intresserad så kontakta honom så får du veta mer. Och det är väl det som är kontentan i det här företaget. Nyfikenheten, glädjen, förmågan att dela med sig, att ha ett aktivt kunskapsutbyte både internt och externt och våga vara nära i relationer med både kollegor och kunder - det bygger framgångskoden.

”Vi ser aldrig konkurrenter. Vi ser en marknad. Om vi samarbetar öppnar sig ännu fler möjligheter.”

Viktoria och Johan tipsar:

Vi på Effectsoft vet vikten av att ha ett brett och bra nätverk. I det nätverket finns bland annat Halmstads Näringslivs AB och Nicklas Simonsson som är näringslivsutvecklare. Han fungerar som en resurs för oss i alla möjliga och omöjliga frågor som hör till en företagares vardag. Det kan gälla allt från lokaliseringar till kompetensutveckling. Vi har bland annat använt oss av Timbanken, en jättebra service med konsulter inom olika områden som kan bidra till företagets utveckling. Du kan få upp till fem timmars konsulttid per år.


Kontakta oss!
Vill du också ha kontakt med oss på Halmstads Näringslivs AB bara hör av dig. Ingen fråga är för liten eller för stor. Det bästa vi vet är att jobba för att näringslivet ska kunna utvecklas.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.

Text