Meny

17 aug 2016

Företagsreportage

MTA:s vinnarkoncept - BIG business with a BIG heart and GREAT joy!

I det här företagarporträttet möter du Andreas, en av delägrna av MTA Bygg och Anläggning. De har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser tre år i rad. Vi blev nyfikna och ville veta varför MTA är så bra. Vi träffade även Rebecca, en av alla nöjda anställda. Läs hela storyn här.

Företagarporträttet

Företag: MTA Bygg & Anläggning AB
Namn: Andreas Granberg
Befattning: Marknadschef/Ägare
Grundat: 2010 av Tommy Zryd (vd), Mats Johansson och Andreas Granberg.
Verksamhet: Bygg- och anläggningsverksamhet.
Omsättning 2015: ca 560 milj
Resultat 2015: 3%
Antal anställda:  ca 225 st
Finns på: Facebook, Linkedin, Twitter och mtabygg.se.

MTA har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser
tre år i rad. Varför?

Okey, de kan bygga hus och allt möjligt annat också för den delen. Men vad MTA nog är allra bäst på är att bygga känslor. Det låter kanske lite galet. För hur får man ihop ekvationen av ”hård” och mansdominerad verksamhet fylld av trä, sten och betong med så mjuka värden som delaktighet, stolthet och omtanke? Det mina vänner, ska vi försöka få svar på.

Jag träffade Andreas Granberg, marknadschef och delägare i MTA Bygg & Anläggning.
Deras resa har gått fort. Mats, Tommy och Andreas lämnade sina trygga jobb för att bygga upp ett företag utifrån sina visioner. 2010 bildades MTA Bygg och Anläggning. Då var det bara de tre. 2016, sex år senare är de över 200 anställda. En applåd för det!

Hur sjutton gör ni för att lyckas så bra?

Enligt Andreas är deras recept för framgång att ägartrion redan från början bestämde sig att ta med sig sina egna värderingar in i bolaget. Värderingar som bygger på ledorden; Arbetsglädje,  långsiktighet och enkelhet. Deras vision är att vara marknadsledande och att leverera bästa produkten och tjänsten. För MTA är en affär inte bara en affär, det är flera affärer. Det är så man bygger långsiktiga kundrelationer.

- Det ska vara enkelt att jobba med oss, vi ska upplevas enkla, beslut ska gå snabbt, det ska vara enkelt att jobba HOS oss och enkelt att jobba MED oss som leverantör och kund säger Andreas.

Under samtalets gång lyssnar jag in fler ord som bygger deras företagskultur och som attraherar både medarbetare och kunder. Smaka på ord som; Attrahera – ha kul – ta hand om – förebygga – växa med eftertanke – ärligt – öppet – tydligt – omtänksamt. Och det är inte tomma ord. De är precis vad de är.

Såga söndagsångesten så vinner du pris och hjärtan

Tre år i rad har MTA Bygg och Anläggning blivit prisad som en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Works årliga medarbetarundersökning. Det låter nästan för bra för att vara sant. Men det ÄR sant. Andreas, hur bygger ni in arbetsglädje i företaget?

- Alla som jobbar på MTA ska gilla att jobba här och vi ska dela samma värderingar. Det ska vara skoj. Då slipper du söndagsångesten och kan vakna med måndagsglädje. Har man roligt på jobbet så gör man ett bra jobb och kunderna blir nöjda. Det blir en positiv spiral.

MTA vill kunna erbjuda bästa miljön på alla delar av verksamheten. De jobbar mycket förebyggande. Här finns möjlighet till massage dygnet runt. Känner personalen minsta tendens till exempelvis ryggskada kan man kontakta massören. Ska du vara en attraktiv arbetsgivare måste du ha annat än lönen att erbjuda. Det blir kostnadseffektivt och ger mycket låg sjukfrånvaro.

Vill du bli riktigt bra? Ta ansvar och bygg relationer.

MTA ser väldigt positivt på att få fler kvinnor till branschen. Faktum är att fler tjejer ger bättre arbetsklimat. För att attrahera ungdomar att söka sig till byggbranschen är MTA aktiva i samarbetet mellan näringsliv och skola. Men det räcker inte, det gäller även att ha ett riktigt samhällsengagemang totalt sett. Därför har MTA gjort aktiva val att engagera sig inom miljö, sociala och ekonomiska områden. Förutom att vara bra på själv verksamheten krävs att företaget engagerar sig i ett större perspektiv som omfamnar hela samhället. Då blir du en attraktiv arbetsgivare.

För Rebecca var MTA det självklara förstahandsvalet

Orusttjejen Rebecca Bergman är arbetsledare på MTA och jobbar med bygget på Eurostop. Hon pluggade till Byggingenjör på Högskolan i Halmstad. När Rebecca gick ut i våras hade hon redan bestämt sig för var hon ville jobba – på MTA. Och då undrar man ju osökt varför hon var så himla bestämd med det. Svaret var faktiskt självklart med tanke på MTA:s företagskultur.

- En kompis sambo jobbade på MTA. Han var mycket positiv och berättade hur han trivdes. Så fick jag sommarjobb här under utbildningen och trivdes jättebra. När utbildningen var klar ville jag verkligen komma hit, det var mitt förstahandsval. Jag vill lyfta fram att det inte är något negativt med att vara tjej i det här företaget, det är mycket bra folk. Sedan är det en rolig bransch som är så mycket mer än bara grävmaskiner säger Rebecca.

Ja där ser ni tjejer. Hos MTA finns det framtidsmöjligheter…

Jag kunde inte låta bli att skriva en kontaktannons

Om jag skulle författa en kontaktannons till det här företaget och fick beskriva dess själ och företagskultur med bara fem ord så skulle det nog bli ungefär så här:

”Öppet, ärligt, tydligt, omtänksamt och roligt företag söker alltid nya medarbetare. Tjej, kille, gammal, ung, svensk eller inte – alla är välkomna. Det viktiga är att vi delar samma värderingar. ”

Eurostop – den största entreprenaden hittills

Allt det här som ni har läst om har sammantaget skapat MTA:s fantastiska utveckling. Det är inget självspelande piano, det kräver jobb, mycket jobb – men det lönar sig i längden. Just nu har de sin största entreprenad hittills – Eurostop. Det skapar massor av jobb lokalt. Mer om det i ett kommande webbreportage.


MTA tipsar:

Vi har varit i kontakt Halmstads Näringslivs AB i många olika frågor. Det kan gälla allt från hur man hittar kompletterande företag, rekryteringar, integrationsjobb till lokalfrågor. Bolaget har koll på den lokala och regionala marknaden, nätverk och kontaktvägar. Det snabbar upp våra processer och vi slipper lägga onödig tid på att leta information. Så ta gärna kontakt med dem.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.