Meny

09 aug 2016

Företagsreportage

Framgångsrika Dobus tog vägen via Högskolan till inkubatorn HighFive

Det började som en rolig grej vid sidan av skolan, men bara ett år senare ska den digitala byrån Dobus öppna sitt andra kontor och har redan kunder över hela landet.

Dobus startades av Johan Sveningsson och Sebastian Marcusson under deras sista år på programmet Webbdesign på Högskolan i Halmstad. På bara ett år har företaget växt och nu är även Albin Martinsson delägare och Christopher Wohlfarth har anställts. Tim Gabrielsson har praktiserat hos Dobus och kommer att anställas inom kort.

Dobus profilerar sig som en digital byrå av apputvecklare, webbutvecklare och digitala designers. De arbetar tillsammans med kunden och bygger upp hela projektet i samarbete med dem, på så sätt får de långvariga kundrelationer. De arbetar gärna med både mindre och stora, mer avancerade projekt. Målet är att hitta en lösning som möter kundens utmaningar – oavsett storlek på projekt.

Dobus har utvecklats mycket och hittat en arbetsstruktur som fungerar. Johan konstaterar att de har fått mycket hjälp av inkubatorn HighFives affärsutvecklare som påpekat vikten av att planera och strukturera.

– Vi har formats här på inkubatorn och vi har lärt oss jättemycket på vägen. Vi hade inte kommit så långt om vi inte hade suttit här.


Deras sätt att jobba skiljer sig från en mer traditionell konsultbyrå.

– Tighta avstämningar, nära kundrelationer och snabba, mätbara resultat är något av ett motto för oss. Dessutom hanterar vi projekten från början till slut. Från idé till design, utveckling och resultat.

Dobus öppnar under hösten kontor i Göteborg. Målet är inledningsvis att ha kontor i Halmstad och Göteborg, sedan öppna fler kontor och kunna anställa fler i ett senare skede.

Länkar och relaterat material

Till HighFive kan du komma om du har en affärsidé eller ett nystartat företag.

Där erbjuds en kreativ och inspirerande inkubatormiljö med fokus på kvalificerad affärsutveckling och nätverkande.

Du får en kontorsplats, hjälp med affärsutveckling och nätverk. Ansöker gör du via h5halmstad.se.

Har du en idé? Tveka inte att söka in till HighFive!
HighFive – For people and ideas

HighFive:s webbplats

Dobus webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.