Meny

08 aug 2016

Tidningsklipp

Nya ägare till Jutan i Oskarström

Det är en trio som tar över det gamla industriområdet. Köpet omfattar 27 000 kvadratmeter fabrikslokaler och tjänstebostäder samt en del mark runt området. 

Det är fastighetsägarna Jan Widikson, Marcus Wolter och Göran Paver de Leoni som köpt industriområdet tillsammans.

Jutan har stått oanvänt sedan 2011. Målsättningen är att fylla området med liv och rörelse och att skapa arbetstillfällen. Det finns lokaler som passar många olika behov. 

Hela artikeln var publicerad i Hallandsposten 160805.

Fakta: Gamla Jutan

De äldsta delarna av fabriksområdet i Oskarström uppfördes redan 1890 av Scandinaviska Jutefabriken, i folkmun kallat "Jutan". Fabriken tillverkade juteväv till säckar och hade över 600 anställda, varav hälften rekryterades från bland annat Tyskland, Polen och Tjeckoslovakien.

 1896 utökades tillverkningen med ett linneväveri och fabriken har genom åren producerat allt från textiltapeter till golvfilt och glasfiberväv. 1988 köpte det amerikanska koncernen Johns Manville hela anläggningen av Tasso AB.

 2011 beslutade Johns Manville att flytta tillverkningen av glasfiberväv från Oskarström till Helsingborg. De 79 anställda fick erbjudande om att följa med, men bara ett fåtal valde att göra det. Sedan dess har lokalerna i Oskarström stått tomma.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.