Meny

01 aug 2016

Pressmeddelande

Halmstadföretaget 365id:s tjänst har avslöjat falska id-handlingar

365id har utvecklat id-säkerhetstjänsten Verified by 365id som effektivt stoppar id-intrång där falska identitetshandlingar används. En butik i Stockholm har redan haft nytta av tjänsten.

När tjänsten Verified by 365id installerades i en butik i Stockholm avslöjades ett förfalskat körkort redan efter några timmar och ett identitetsintrång kunde undvikas. Ett par timmar senare upptäcktes ytterligare en förfalskad id-handling och ännu ett bedrägeriförsök kunde stoppas.
- Att vi avslöjade två falska id-handlingar bara några timmar efter att vi hade installerat tjänsten belyser behovet av ett effektivt system som stoppar id-intrång, säger Johan Hagelin VD för 365id AB.

Id-intrång är vanligt förekommande och drabbar privatpersoner, företag och myndigheter. Verksamheten beräknas kosta samhället över 4 miljarder kronor och utvecklingen har varit dyster. Id-intrången har ökat år efter år, vilket bland annat beror på att det har varit svårt för personalen att avgöra om pass, körkort eller id-kort är äkta eller falska.

Tjänsten Verified by 365id avslöjar falska id-handlingar och skapar spårbarhet till vilket körkort, pass eller id-kort som användes, vid till exempel tecknande av abonnemang, uthämtning av paket, kreditköp eller uthyrning av bilar och maskiner.

- Vi har fokuserat på att skapa en tjänst som effektivt stoppar id-intrång och som bidrar till ett säkrare samhälle, säger Johan Hagelin.

Tjänsten används idag inom bil-, maskinuthyrning, logistik, elektronikhandel, teleoperatörer och myndigheter.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.