Meny

Fanny Pettersson, Hylte, Martin Andersson, Varberg, Annika Lindhe, Halmstad, Mattias Fornell, Falkenberg och Fredrik Swärdh, Laholm.

30 jun 2016

Pressmeddelande

Fem halländska kommuner utökar service-utbudet med företagarrådgivning online

För att förbättra servicen och ytterligare stimulera företagandet gör nu kommunerna i Halland gemensam sak och testar något helt nytt - företagarrådgivning online. Under sex månader, med start 1 juli, kommer kommunerna i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm och Varberg att testa onlinerådgivning i chatt/mailform via leverantören Bolagsbolaget.

”Vi har en gemensam vision – att göra något bra för entreprenörerna, inte bara i vår egen kommun utan för hela Halland. Därför har vi bestämt oss för att utöka samarbetet över kommungränserna. Vi har ett gemensamt mål – att få fler företagare. Det är näringslivet som är med och bygger välfärden, skapar jobb och skatteintäkter”, betonar såväl Annika Lindhe, Fanny Pettersson, Fredrik Swärdh, Martin Andersson som Mattias Fornell.

Rådgivning till blivande och etablerade företagare finns redan via möten, telefon och e-post. Information finns även via webb och sociala medier.

”Vi på näringslivsbolagen/kontoren vill förbättra servicen ytterligare och skapa mer tillgänglighet. Det gäller att våga testa nya vägar och vi måste vara där våra målgrupper är - i det digitala rummet”, framhåller gruppen.
Den här enklare formen av onlinerådgivning blir alltså ett komplement och ytterligare en service- och kommunikationskanal utöver det som erbjuds idag. Fördelen är att tjänsten varken är plats- eller tidstyrd. Du kan ställa dina företagarfrågor oavsett om befinner dig på landet eller i stan, eller är extremt morgon- eller kvällspigg.

Snabba svar – den otåliga entreprenören ska inte behöva vänta

När inte chatten är igång träder en e-postfunktion in som ger svar inom 24 timmar. Enkla frågor ska kunna få snabba svar. En viktig sak är också att tjänsten är till för alla, du behöver alltså inte ha startat något företag utan kanske bara funderar i de banorna.

Testet är samtidigt en marknadsundersökning för att ta reda på behovet av den har typen av tjänst. Löpande utvärdering och uppföljning sker under testperioden.

Länkar och relaterat material

Den kostnadsfria onlinerådgivningen startar 160701.

Kostnadsfri företagsrådgivning online
Har du frågor om att starta eller driva företag och vill få snabba svar på utan att behöva boka ett möte? Under 2016 är fem av kommunerna i Halland med och testar ett koncept för digital företagsrådgivning. Tjänsten, som utförs av BolagsBolaget, är kostnadsfri för företagare och blivande företagare inom våra kommuner och sker under sekretess. Till onlinerådgivningen kan du vända dig för råd i de flesta företagarfrågor, undantaget är frågor om skatteplanering och bokföringsfrågor.

Länk till onlinerådgivningen

 

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.