Meny

30 jun 2016

Företagsnyhet

Det finns mycket att vinna på en vänlunch. Nu har du också chansen...

Ibland blir saker bättre än bra. Fem företagare vann en lunch med en nyanländ i samband med vår Guldmorgon på slottet. Men vad hände sen? Här har vi en solskenshistoria som handlar om Hiba. Och vi lottar dessutom ut ytterligare fem luncher.

I slutet av april hade vi på Halmstads Näringslivs AB en Guldmorgon på tema integration på Halmstads slott tillsammans med Landshövdingen och Länsstyrelsen. Denna härliga morgon avslutades med utlottning av ”integrationsluncher”. Fem representanter från lokala företag hade turen att vinna ett lunchvärdskap för varsin nyanländ och ny bekantskap. Lotterigeneral och lunchkopplare var Halmstads kommuns integrationssamordnare Annika Vannerberg.

Vinnare blev:
Marianne Holm, Hallandsposten
Eva Bylander, Gullbrannagården
Anders Silfverberg, SIMA Bygg
Jan Melin, Montico
Elisabeth Haglund, Hotel Tylösand

Men vad hände sedan? Blev det något av det? Visst blev det det! Här bjuder vi på ett smakprov från maj och som avslutas med en trevlig efterrätt med start i juni.

Marianne åt lunch tillsammans med Hiba.
Så här blev det:

Hiba Alammarim om att träffa Marianne Holm:
Det var mycket intressent att jag som jag har varit i Sverige i ett år har träffat träffa Hallandspostens politiska redaktör. Det är inte svårt om man kan hitta sin väg. Vi behöver tänka kraftigt. Det är lite av vad känner jag över mitt liv. Du och jag är ett exempel på hur är det lätt att kontakta varandra även om vi har olika kulturer och språk. Vi måste bli positiva och vi måste sätta ett mål som står på det "bygga ett nytt fint Sverige tillsammans"

Marianne Holm om att träffa Hiba Alammarim:
Vi behöver flera lärare och gärna lärare som är flerspråkiga och här träffar jag en människa som är full av energi och lust att arbeta i skolan – men som det svenska systemet hindrar eftersom det krävs validering av hennes utbildning. Låt inte sex års högskolestudier vara förgäves för att studierna inte genomförts här i landet. Vi behöver varandra. Halmstad behöver Hiba och Hiba behöver Halmstad. Det här är en bra början

Ryktet gick om att Hiba fått jobb

Och mycket riktigt, det stämmer. Hanna Schölander, verksamhetschef på Medborgarskolan Region Väst bekräftar ryktet.

- Hiba jobbar som administratör på heltid hos oss. Hon är en klippa! Vi är mycket nöjda med rekryteringen. Hon började nu i juni och jag träffade henne på Guldmorgonen och gick fram och hälsade på henne efter hon hade presenterat sig. Jag såg en stark kvinna med rätt kompetens för vår organisation.

Vi lottar ut ytterligare fem luncher med gott sällskap

Vi vill gärna uppmuntra fler företagare att ta chansen att äta en bit mat med ett lunchsällskap från ett nytt land. Kanske blir det en ny vän, eller medarbetare eller affärsbekantskap...
Om du vill vara med i utlottningen skicka e-post till annika.vannerberg@halmstad.se, skriv Vänlunch i ärenderaden. I mitten av augusti drar vi vinnarna. Du meddelas via e-post.

Elisabeth Haglund, Hotel Tylösand, hade ett trevligt frukostmöte med Zain Kaleem. Och vi fick även en bild av Anders Silfverberg, SIMA Bygg, ifrån lunchmötet. Tackar så hjärtligt.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.