Meny

27 jun 2016

Företagsnyhet

Företaget Filmbyggarna bygger nya marknadsandelar

Företaget Filmbyggarna har på kort tid blivit det största företaget i Halland som enbart producerar film. Vi blir alltid glada när företagare hör av sig och berättar om vad som händer inom deras verksamhet. Positiva nyheter ska spridas! Vi har ju så många duktiga entreprenörer här i Halmstads kommun...

Mattias Dimfelt är både filmproducent och grundare av företaget Filmbyggarna AB. De har sedan starten 2013 fördubblat sin omsättning varje år och Mattias räknar med att nå en omsättning på 2 miljoner kronor under 2016.

Dokumenterar en av Sveriges största arbetsplatser

Filmbyggarna att fått uppdraget att filma och dokumentera utbyggnaden av Värö Bruk i Varberg. Det är för tillfället en av Sveriges största arbetsplatser. Under en period arbetar där cirka 3 000 personer jämfört med ordinarie 350 personer. Anledningen är att Södra Cell bygger ut för att fördubbla sin energi av pappersmassa och energi.
Filmbyggarna har fått uppdraget att filma och dokumentera utbyggnaden under ett och ett halvt års tid. Detta görs med både med filmkamera och med en drönare. Syftet är att göra en dokumentationsfilm för framtida bruk. Under arbetets gång har vi även fått i uppdrag att göra fler filmer i olika sidoprojekt.

Inspelning i Italien för Rowicos räkning

Halmstadföretaget Rowico designar, marknadsför och distribuerar huvudsakligen trämöbler för hemmiljö. Huvudkontoret finns i Halmstad och företaget verkar i en internationell miljö med en växande asiatisk export.
Filmbyggarna uppgift blev att göra en presentationsfilm för den kinesiska och andra marknader som visar att Rowicos möbler är ett genuint italienskt hantverk. För att göra en sådan film åkte Filmbyggarna ner till Italien och fick med sig riktigt fina filmklipp hem från produktionen. Dessutom filmades fina klippbilder från landsbygden som används i filmen för att förstärka den Italienska känslan. Resultatet blev mycket bra och nu arbetar vi med en ny film till Rowico berättar Mattias.

Den nya trenden, 2D-animerad film, kan skapa jobb

- Det senaste året har vi märkt en trend där efterfrågan på 2D-animerad film bara ökar. Eftersom 2D-animerade filmer blir vanligare ökar även förståelse för hur man kan nå ut med sitt budskap på ett annat sätt. Håller trenden i sig, vilket den verkar göra kommer vi att behöva anställa en animerare på heltid berättar Mattias.

En 2D-animerad film är en film som består av tvådimensionella objekt som ritade figurer, foton och animeringar. Med en animerad film är det lätt att förklara hur något fungerar eller när kunden vill förklara sin verksamhet på ett enkelt sätt.

Om företaget:
Filmbyggarna producerar all typ av film till företag och organisationer. Främst företagspresentationer men även instruktionsfilm, produktfilm samt 2D och 3D-animerade filmer. De har fördubblat omsättningen varje år sedan de startade och beräknar att 2016 nå en omsättning på 2 miljoner kronor.
Finns på: www.filmbyggarna.se

Mattias tipsar:

Jag har haft kontakt med Halmstads Näringslivs AB i olika frågor sedan jag startade företaget. Det finns jättebra hjälp att få. Ett exempel är Timbanken där du kan få kostnadsfri konsulttid. Det hade jag stor nytta av och jag kan verkligen rekommendera företagare att använda sig av den tjänsten!

Filmbyggarna har tidigare suttit på Science Park Halmstad och fått hjälp i samband med företagsstarten. Nu finns ju inte Science Park längre utan istället kan du ansöka om att få komma in i den nya inkubatorn High Five. Där hittar du fler företag med sikte på innovationer och tillväxt.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.