Meny

23 jun 2016

Pressmeddelande

Läs om spännande, viktig och bra forskning som bedrivs på Högskolan

På Högskolan i Halmstad bedrivs det forskning inom en mängd områden, många berör entreprenörskap på olika sätt. Nu kan du läsa enkla och intressanta artiklar i deras digitala magasin Samspel. Du kommer garanterat bli förvånad över bredden.

Nu lanseras Samspel – ett digitalt forskningsmagasin

Den 8 juni, lanserades Samspel – ett digitalt forskningsmagasin från Högskolan i Halmstad. Målet är att göra den forskning som bedrivs vid lärosätet tillgänglig på ett populärvetenskapligt sätt – även för läsare utanför den akademiska världen.

– En av akademins stora utmaningar är att göra vår forskning tillgänglig utanför lärosätenas väggar. Detta oavsett om vi vill nå näringsliv, offentlig verksamhet, organisationer, vanliga medborgare eller andra. Alla måste kunna få kännedom om den forskning som bedrivs och nya Samspel är ett verktyg för att göra detta, säger Joachim Brink, kommunikatör vid Högskolan i Halmstad och redaktör för Samspel.

Samspel utkom i form av ett tryckt magasin 2011 och 2013. Nu tar magasinet det naturliga steget in i den digitala världen – och blir dessutom större: från och med i dag samlar Samspel samtliga nya forskningsnyheter från Högskolan i Halmstad.

– Samspel ska vara den självklara platsen för den som vill få populärvetenskapligt utformad information om vår forskning. Nya artiklar kommer att publiceras kontinuerligt.

För ett mer djuplodande resonemang om varför satsningar såsom Samspel är viktiga, läs gärna krönikan ”Välkommen till forskningsmagasinet Samspel”.

För mer information om Samspel, kontakta Joachim Brink, kommunikatör vid Högskolan i Halmstad och Samspels redaktör. Tfn: 035-16 73 92; e-post: joachim.brink@hh.se

Åtta nyskrivna texter till lanseringen

Till Samspels lansering publiceras åtta nyskrivna texter om Högskolans forskning. Fler artiklar publiceras kontinuerligt.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.