Meny

22 jun 2016

Företagsnyhet

Vi fick ett sommarbrev från Ida på UF

Gänget på Ung Företagsamhet gör ett fantastiskt jobb för att uppmuntra ungdomar till entreprenörskap. Nu har Ida Thorén, regionchef på UF, sammanfattat det här läsåret. Man blir glad av att läsa om alla insatser som har gjorts och görs!

Idas nyhetsbrev:

Tack för detta läsåret!

Sommaren är äntligen här och efter ett år fyllt av företagsamhet är det dags att försöka varva ner och ladda energi för att kunna ta emot nya företagare och lärare till hösten. Vi på Ung Företagsamhet Halland vill passa på att önska alla våra partners och stöttepelare en riktigt skönt sommar och ser fram emot att träffa er alla under kommande UF-år!

Så här i slutet på verksamhetsåret varvar vi ner och får lite perspektiv på det gångna året, vad vi gjort, vad som har hänt och var vi är på väg. Jag inledde verksamhetsåret med att låta er blicka in i en vanlig månad hos oss – vad vi gör egentligen förutom att anordna kick ass mässor och andra evenemang för våra UF-företagare och kunde då berätta att vi träffat över 1500 elever på grund- och gymnasieskolor i Halland redan i oktober. När vi nu är ett UF-år till ända kan vi dubbla den siffran och lite till! Vi har mött 4090 elever, 185 lärare, 271 personer från näringslivet och 65 alumner runt om i Halland. Vi har förutom Kick off och mässa varit delaktiga i Företagsambassadören i Hylte, Ledare för en dag, Innovation Camps (både med polisen och en bilhandlare), Gekås-mässa, glöggmingel på Hemisda24, julmarknader, SM-panel och mycket, mycket mer… och allt detta tack vare ert stöd till oss– både i kronor och personligt engagemang.

Som en tornado har våren passerat och rivit med sig massor av spännande nyheter och projekt. Vi har bland annat anställt Christoffer Olsson som ska arbeta som skolinspiratör hos oss och öka upp vår närvaro ute i klassrummen under kommande UF-år. Vi har ambitionen att våra halländska unga nyanlända ska få testa på UF-företagande. Det stora elevunderlaget gör att vi blir mer lokala och startar upp nya UF-året med en ”Kick on” i varje kommun. Vi kommer landa med Framtidsmaskinen på näringslivsaktiviteter runt om i Halland i början av nästa år. Hallands grundskolor kommer få möjligheten att med våra tre riktigt bra läromedel bygga upp en entreprenörskapsanda från tidig ålder och skapa en entreprenöriell tråd från grundskola till gymnasiet. Detta leder till att vi tillsammans med er, våra samarbetspartners, kommer kunna bidra till ett engagerat näringsliv i skolan.

Nu tar vi emot de sista årsredovisningarna från årets kull UF-företagare. Känns tryggt att veta att dom lämnar skolan med lysande framtidsutsikter. En del har redan blivit headhuntade efter UF-året. Ett par har startat egna företag. En del ska plugga vidare, någon ska upptäcka världen. Vad dom än tar sig för är jag säker på att erfarenheten dom bär med sig från UF året kan ta dom hur långt som helst och en del av dom kommer i framtiden vara chefer och driva egna bolag. I år var det många som fick testa på att driva företag och även om vi hade ett jättebra genomslag på 30 % på UF-företagande i gymnasiet i Halland (27 % nationellt) stoppar vi inte där. Vi kommer fortsätta jobba på för att alla gymnasieelever ska erbjudas att driva ett UF-företag någon gång under sin gymnasietid och vi ser fram emot ett fullspäckat 2016-2017 tillsammans med er!

En riktigt glad sommar önskar vi på UF Halland!
// Ida Thorén, Regionchef Ung Företagsamhet

Och vi på Halmstads Näringslivs AB önskar gänget på UF Halland detsamma!

Ps: Bilden lånade vi från UF Hallands FB-sida. Tack!

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.