Meny

10 jun 2016

Reportage

Glada "bästnyheter" om golf, sommar och cykel

Visst är det kul att läsa om när det går bra för Halmstad. Här bjuder vi på några godsaker i nyhetsväg som bygger på "bäst i test"...

1. Sveriges bästa golfstad!

En expertjury utsåg Halmstad till Sveriges bästa golfstad år 2000. Sen dess har golfen i Halmstad fortsatt att utvecklats. Kvittot på Halmstads starka och unika golfmiljö kom för en vecka sen när det stod klart att läsarna på Svenskgolf.se också utsett Halmstad till Sveriges bästa golfstad 2016. Vi är så glada och stolta. Tack alla ni entreprenörer som ser till att vi har så fina golfklubbar och golfbanor! Bilden lånade vi från Golfhuvudstadens webb. Tack för det.

2. Halmstads kommun fick miljöpris för elcykelprojekt!

Projektet Elcyklist 2015 har tilldelats National Energy Globe Award Sweden 2016. Det är en prestigefylld utmärkelse inom miljö- och hållbarhetsområdet med över 170 deltagande länder och fler ä 1500 tävlingsbidrag per år. I projektet Elcyklist 2015 fick 300 Halmstadbor låna varsin elcykel under en period och hjälpte därmed till med att minska utsläppen, bullret och trängseln i Halmstad. Nu pågår nya projekt på cykelområdet. Ditt företag kan utses till cykelvänlig arbetsplats - en fin utmärkelse. Du kan också låna elcyklar till ditt företag under 2016 och 2017. Elcykeln är perfekt för kortare ärenden i stan, det går fort, du behöver inte leta p-plats och inte blir du svettig heller.

3. Bästa sommarstaden i Sverige - nästan.

Ok, Halmstad föll på målsnöret. Kalmar vann igen. Grattis! Men vi är stolt tvåa. Välkomna att besöka oss i sommar så kanske vi kan vinna nästa år istället när ni verkligen sett och upplevt Halmstad som sommarstad.

4. Bästa sommarstaden - enligt Skyscanner

Glädjande nog kan vi avsluta med att vi toppar Skyscanners lista över de tio bästa sommarstäderna i Sverige. Tack! 

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.