03 jun 2016

Det kostar bara lite tid att lära sig att göra affärer med Halmstads kommun

Fyra gånger om året bjuder vi in till kostnadsfria seminarier om offentlig upphandling. Halmstads kommun vill ju gärna att fler lokala företagare ska vara med i upphandlingarna.

Varje år handlar Halmstads kommun produkter och tjänster för över 1,5 miljarder kronor. Upphandlarna vill gärna att så många företagare som möjligt deltar i upphandlingarna. Och de ser gärna att det lokala näringslivet är med.

Det är Halmstads kommuns upphandlingschef Ola Sörensson och upphandlare Catrin Isacsson som leder seminarierna och vi på Halmstads Näringslivs AB koordinerar och bjuder in. Vi körde igång redan 2007 så det är ett antal företagare som varit med genom åren.

På seminarierna får du som företagare praktiska råd om hur du ska gå tillväga vid offentlig upphandling och vad du behöver tänka på.

Du får dessutom veta mer om hur kommunens samordnade varudistribution kan underlätta när du inte har egen distributionskedja.

I höst kommer vi att erbjuda ytterligare två seminarier. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du inbjudningarna direkt i inboxen.

Har man lärt sig något då? Här bjuder vi på några citat från deltagarna:

"Intressant och mycket givande. Bra grundläggande nivå. Tydligt och konkret."

"Mycket nytt för mig, men bra information."

"Bred information, täckte alla områden inom upphandling och möjligheten till frågor och dialog är mycket bra."

Leili Lindwe och Håkan Strömqvist, näringsutvecklare på Halmstads Näringslivs AB, koordinerar genomförandet av seminarierna om offentlig upphandling.