Meny

27 maj 2016

Pressmeddelande

​Mh-store i Halmstad uppköpt


Apple-återförsäljaren Macforum växer och förvärvar MacHuset och mhstore-butikerna i Borås, Halmstad, Jönköping och Växjö. Uppköp skapar Applekedja med omnikanal i centrum

Macforum grundades 1992 och har idag fyra butiker i Göteborg, Karlstad och Kungsbacka. Företaget, som säljer till både företag och konsument, har även en e-handel och omsatte 277 miljoner kronor under 2015.
Nu har man köpt upp konkurrenten Machuset och blir därmed en av de större Apple-återförsäljarna i landet.

– Likt marknaden för Apples produkter och lösningar växer och utvecklas även vi, såväl geografiskt som kompetensmässigt. Vi har förmågan att agera som en komplett IT-avdelning åt våra kunder. Sammanslagningen innebär verkligen ett lyft för oss och våra kunder, säger Martin Barregård, VD på Macforum.

I och med förvärvet finns företaget nu på sju orter då Machuset sedan tidigare har butiker i Borås, Halmstad, Jönköping och Växjö. Genom samgåendet växer företaget från 65 till 100 anställda med en omsättning runt 400 miljoner kronor. 
 
Affären innebär även att man stärker sin position på e-handelsmarknaden med hela Apples sortiment. Köpesumman är inte offentlig men Macforum och MacHuset kommer fortsätta att verka under sina tidigare namn.

– Vi är stolta och glada över att Macforum värdesätter och identifierar sig med oss och sättet vi skapar nöjda kunder. Tillsammans kan vi bygga ännu bättre relationer till konsumenter och företag på en bredare marknad, säger Per-Åke Claesson, VD för MacHuset.


Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.