Meny

26 maj 2016

Pressmeddelande

Två halmstadsföretag vinner uppfinnarpris till Alfred Nobels minne

Johan Hagelin och Philip Olsson, båda företagare från Halmstad, tar hem de två kategorierna i den halländska regionala uppfinnartävlingen SKAPA. Nu går de vidare till den nationella tävlingen.

– Att fler bärkraftiga företag med innovativa idéer startas skapar tillväxt och stärker konkurrenskraften för Halland. Det är bland de här idéerna som framtidens arbetsplatser kan komma att finnas, säger Johan Norinder, innovationsrådgivare på Almi Halland.

SKAPA Utvecklingspris

Johan Hagelin vinner SKAPA Utvecklingspris för en ny säkerhetstjänst som stoppar id-bedrägerier. Priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt innovatörer så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Det regionala priset på 15 000 kr utdelas av Almi Halland och dessutom erhåller Johan 10 000 kr från SKAPA-stiftelsen. Johan Hagelin deltar nu i den nationella tävlingen där 550 000 kronor fördelas till maximalt tre pristagare den 10 november 2016

SKAPA Framtidens Innovatör

Dessutom har den regionala juryn utsett Philip Olsson till halländsk kandidat för Framtidens Innovatör 2016, där deltagarna är mellan 19 till 30 år. Philip Olsson har utvecklat ett mobilt sångbås för sånginspelning. Syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så de kan förverkliga sina idéer. Philip Olsson erhåller nu 15 000 kronor av Almi Halland. Philip deltar också i tävlingen till det nationella priset på totalt 150 000 kr och som fördelas till maximalt tre pristagare.


ALMI Halland
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas.
Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag.

Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.
Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna på 40 orter över hela landet.


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.