Meny

26 maj 2016

Företagsnyhet

Boris Lennerhov + Hembergs = sant

Igår var vi inbjudna till Hembergsmässan 2016. De passade dessutom på att fira 1 år i ny regi.

Det var en trevlig mässa med fokus på frukt och grönt så klart. Canita Dagård intervjuade kändiskocken Stefan Holmström, odlaren och författaren Sutip Austad samt ägarna och Boris Lennerhov.

Bland uställarna från Halmstads kommun hittade vi bland annat Krönleins, Västkustägg, Fungigården, Signerat Halland och självklart Hembergs själva.

Det har hänt mycket spännande saker i bolaget. 2011 fanns Hembergs på fyra orter, hade 80 anställda och omsatte knappt 600 miljoner. Samma år såldes bolaget till STC interfinans som efter ett par flyttade större delen av verksamheten till Helsingborg. Omsättningen sjönk till knappt 60 miljoner och det ryktades om nedläggning.

Men i maj 2015 köpte Magnus Eriksson, Henrik Petersson och Lennart Rauséus tillbaka Hembergs. 2016 tog Boris Lennerhov över som ordförande och köpte in sig i bolaget. Han visste vad han gjorde för han har suttit i styrelsen i ungefär 20 år, innan försäljningen.

I år kommer Hembergs att passera 100 miljoner, ha cirka 25 anställda och investerar för framtiden. Här finns bara möjligheter!

Det finns all anledning att återkomma till det här bolaget som verkligen är i en tillväxtfas.


Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.