Meny

25 maj 2016

Pressmeddelande

Vill du spana in i framtiden? Besök UTEXPO!

På fredag och lördag visar studenterna upp sina examensprojekt på Högskolan. Där finns mycket spännande att ta del av så passa på och möt framtidens innovatörer och entreprenörer.

För 35:e året i rad visar studenterna upp sina examensprojekt under Utexpo på Högskolan

Under Utexpo, Högskolan i Halmstads årliga examensmässa, visar i år 269 studenter från 13 olika program upp sina examensprojekt för alla som är nyfikna. En strumpa som mäter trycket i foten, en portabel ID-scanner för att motverka bedrägeri och ett rullstolstillbehör som underlättar vid frakt av varor är bara några av de innovativa idéer som visas på mässan den 27–28 maj.

Utexpo är Sveriges största och äldsta utställning för examensprojekt, som växt sig allt större sedan den första mässan hölls för 35 år sedan. Under mässan, som äger rum i den 1400 kvadratmeter stora Högskolehallen, visar studenter upp sina examensprojekt för allmänheten och det blir ett festligt avslut på deras utbildning. Innovativa problemlösningar och nya uppfinningar, det är vad besökarna på Utexpo kommer att få ta del och inspireras utav.

– Förberedelserna inför årets mässa började redan i mitten av februari. Sedan dess har intensiteten ökat allt mer. Vi hoppas att årets mässa ska bli så rolig som möjligt för både utställare och besökare. Det ska bli fantastiskt kul att se resultatet av vårt arbete och inte minst alla examensprojekt, säger Elin Adolfsson som leder Utexpo-gruppen.

I samband med Utexpo sker även invigningen av Högskolan i Halmstads 3D-lab. Labbet är ett så kallat FabLab, som ingår i Massachusetts Institute of Technology, MIT:s världsvida nätverk.

De årliga Fåhréstipendierna delas ut under avslutningsceremonin för Utvecklingsingenjörsprogrammet. Stipendiepengarna kommer från en fond upprättad av lektor Sten Fåhré och sedan 2004 delas det årligen ut ca 300 000 kr under Utvecklingsingenjörsprogrammets avslutningsceremonier. Av dessa pengar går 100 000 kr till det bästa examensarbetet.


----------------------------------------------------------------------------


PROGRAM:

Fredagen den 27 maj
kl.10–16 Mässa
Kl.11 Invigningstal
Kl.13 Stipendieutdelning

Lördagen den 28 maj
Kl.10–14 Mässa
Kl.15-17 Stipendieutdelning, lektor Sten Fåhrés minnesfond

Plats:
Högskolehallen, hus I, Högskolan i Halmstad.
Utdelningen av Fåhréstipendierna sker i Baertlingsalen, hus J (Visionen) på Högskolans campus.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.