Meny

19 maj 2016

Företagsnyhet

Vilka duktiga unga entreprenörer vi har i Halmstad och Halland!

Ung Företagsamhet Halland driver en jätteviktig verksamhet. De bidrar till att massor av unga människor vågar sig på företagande. Något som gör ungdomarna till anställningsbara, innovativa, entreprenörer. Det sitter fint i CV:t att ha drivit UF-företag.

Citat som vi har lånat från UF Hallands Facebook (där lånade vi även bilden):

"Team Halland levererade på SM och Halland kammade hem en andra plats i Årets Produktutveckling med Twomoveme och Cassandra Hallberg i IAMPROUD UF blev med 5 andra ungdomar korad till Årets Unga Ledare. Alla borde någon gång besöka SM i Ung Företagsamhet och hylla framtiden, den ser ljus ut! "

I Hallandsposten kunde vi läsa:

Det blev prisregn över sydhalländska ungföretagare när SM i Ung företagsamhet avgjordes i Stockholm i tisdags. Sturegymnasiets Carl Halonen Hansson, vd för Twomoveme UF, nådde längst av de lokala deltagarna i de klassiska kriterierna.

Stureelevens bolag blev nominerat till ett av landets fyra främsta företag i årets produktutveckling.
Han fick gehör för sin idé om en ny stötdämpare till bilar, där han vill ersätta dagens fjädersystem med magnetism.

– Det är jätteroligt. Jag tror att juryn tyckte om att jag utvecklat en produkt som kan revolutionera stötdämparindustrin. Det är billigt och bra för miljön. Jag ser fram emot att driva vidare företaget efter skolan, säger Halonen Hansson.

Casandra Hallberg från Osbecksgymnasiet i Laholm fick pris för nya utmärkelsen, årets unga ledare, där företagarnas ledaregenskaper blir bedömda.

Vi gratulerar å det allra hjärtligaste! Hela artikeln hittar du på hallandsposten.se

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.