Meny

29 apr 2016

Företagsnyhet

Yrkesmässa - ett viktigt samarbete mellan skola och näringsliv

Hur ska du kunna veta vad du ska välja för utbildning om du inte har en aning om vad du kan tänka dig att jobba med? Som en hjälp på vägen genomförs årligen en yrkesmässa för gymnasieelever. Här kan företag och arbetsgivare jobba konkret med den viktiga kompetensförsörjningsfrågan.

Den 27 april genomfördes den årliga yrkesmässan för alla gymnaiseelever i årskurs 2. Det är de tre kommunala gymnasieskolor Sannarp, Sture och Kattegatt som deltar. Eleverna fick möjlighet att lyssna till föreläsningar med olika yrkespersoner under en förmiddag.

Yrkesmässan är ett mångårigt samarbete mellan gymnasieskolornas studie- och yrkesvägledare och rotaryklubben Tre Hjärtan.

Ett 30-tal föreläsare deltog och det fanns ett helt torg av marknadsförare för yrken och arbetsgivare. Det gäller ju att attrahera de framtida medarbetarna.

Följande företag hade representanter på plats:
Apoteket Vakteln, Tudorkliniken, White arkitekter, HMS Networks, Ekonomiutveckling Peter Kellner, Fastighetsbyrån, Göte Karlsson Foto, DH Solutions AB, Hallandsposten, AHN Kiropraktorern, Konstnär Agneta Göthesson, House Of Brandy, Kosmo AB, Sveriges Television, PwC, Resia AB, Halmstads Djurklinik, Actic.
 
Offentliga aktörer:
Arbetsförmedlingen, Region Halland, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten, Skatteverket, Halmstad Kommun, Försvarsmakten, Polismyndigheten.

Halmstads kommun hade 14 representanter, med olika funktioner och yrken, på plats för att marknadsföra sig som arbetsgivare.Eleverna hade möjlighet att ställa frågor och kommunen fick möjligheten att visa upp mångfalden av yrken som finns och  ge en positiv bild som arbetsgivare.

Deltagande yrkesgrupper från Halmstads kommun
Miljö- och hälsoskyddsinspektör, Undersköterska, Sjuksköterska, Socialsekreterare från UAF och från Soc, Förskollärare, Buf - bemanningsenhet, Barnskötare, Förrättningslantmätar, Projektledare på Destination Halmstad, Halmstad Convention Bureau, Exploateringsingenjör Sofie Larsson, arkitekter Planarkitek, Energi- och klimatrådgivare och konsumentrådgivare, Bygglovsingenjör, HR.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.