Meny

29 apr 2016

Företagsnyhet

Positivt på HMS årsstämma

HMS vd Staffan Dahlström ser positivt på utvecklingen och flaggar för fler nyanställningar i Halmstad. Första kvartalet 2016 landade rörelseresultatet (EBIT) på 20 miljoner kronor, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 10 procent.

Dagens artikel i Hallandsposten bjöd på glädjande läsning om ett av våra fantastiska företag i Halmstad - HMS Networks. Vid årsstämman deltog ett hundratal aktieägare. Det börsnoterade företaget hade en rekordomsättning för första kvartalet på 201 miljoner kronor. Orderingången uppgick till 191 miljoner Målet är att HMS ska växa med 20 procent årligen och parallellt ha en 20-procentig lönsamhet.

Företagets huvudverksamhet är att producera nätverkskort för att olika industriella enheter ska kunna kommunicera med varandra. HMS Networks har 450 anställda i 13 länder. Drygt 200 arbetar i Halmstad.

Vi lånar en fråga och ett citat från Hallandsposten:

"Det är inte så att det finns planer att flytta från Halmstad?

- Absolut inte. Vi har planer på att bygga ut här de kommande åren. Det har vi gjort hela tiden de senaste åren. Vi kommer att fortsätta i Halmstad, detta är moderskeppet i den här verksamheten, säger Staffan Dahlström."

Läs artikeln i sin helhet.

Bilden har vi lånat från HMS på Facebook. Tack!

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.