Meny

27 apr 2016

Pressmeddelande

Hotel Tylösands vd Elisbeth Haglund är ny ordförande i Svensk Turism

Den 26 april genomfördes Svensk Turisms bolagsstämma och Hotel Tylösand VD Elisabeth Haglund valdes som ny styrelseordförande. Med sitt ordförandeskap får nu Elisabeth Haglund en viktig roll att forma strategier för den svenska besöksnäringen.

– Jag ser med glädje fram emot arbetet i Svensk Turisms styrelse och att fortsätta arbetet för att nå målen i den nationella strategin, säger Elisabeth Haglund.

Fördubbling på tio år

Den nationella strategin för svensk besöksnäring presenterades år 2010. Ett av målen var och är att fördubbla besöksnäringens omsättning och exportvärde till år 2020.

– Besöksnäringen är en basnäring i Sverige och vi sysselsätter nästan 160 000 personer. Vi har alla möjligheter att växa, bara vi också kan säkra kompetensförsörjningen, fortsätter Elisabeth Haglund.

– Jag har alltid jobbat för att gästerna på mitt hotell ska få en riktigt fin upplevelse. Nu får jag ett nytt mål: att höja upplevelsen för alla dem som väljer att turista i Sverige, avslutar Elisabeth Haglund.

Elisabeth Haglund tar över efter Magnus Nilsson som suttit på posten sedan år 2009.

Om Elisabeth Haglund

Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund föddes bokstavligt talat in i hotellbranschen och tillbringade sina uppväxtår på Kurhotellet i Ulricehamn som föräldrarna drev. Till Hotel Tylösand kom hon som restaurangchef 1984 efter studier och arbete i Paris, Luzern, Davos, USA, Oslo, Maldiverna och London. Sedan 2001 är hon hotellets VD.

Service, kvalitet och mänskliga möten är några av de nyckelord som bidragit till att göra Hotel Tylösand till vad det är idag. Elisabeth Haglund är flerfaldigt prisbelönt för sina insatser på hotellet och valdes som första kvinna in i Restauratörens Hall of Fame, den svenska hotellnäringens främsta utmärkelse som årligen delas ut för exceptionella och bestående insatser.  

Elisabeth Haglund representerar även besöksnäringens branschorganisation Visita i Svenskt Näringsliv. Hon är också vice ordförande i Halmstads Näringslivs AB.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.