Meny

14 apr 2016

Företagsnyhet

Stort driv med UngDrive Integration

Även i år kommer ungdomar i Halmstad erbjudas sommarjobb som egna företagare genom konceptet UngDrive. Men denna gången i en ny tappning.

Istället för ett vanligt sommarjobb kommer 30 ungdomar i Halland få möjlighet att starta ett eget företag. Projektet heter Ung Drive Integration och är ett samarbete mellan Halmstad, Hylte, Falkenberg och Region Halland som tillsammans finansierar projektet. Det drivs av Alban Qitaku som tidigare drivit Ung Drive i Halmstads kommun.  

Möjlighet för ungdomar

I UngDrive Integration får deltagarna möjligheten att lära sig allt man behöver för att driva ett eget företag. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp och förverkliga egna affärsidéer. Huvudsyftet är främst att väcka ungdomars lust och nyfikenhet kring eget företagande.

Nyanländ nyhet

Nytt för i år är att hälften av deltagarna ska vara nyanlända. Deltagarna kan vara i olika åldrar, komma från olika kulturer och kan ha olika intressen, men det som förenar dem är nyfikenheten kring entreprenörskap. – Säger Lisa Crona, projektledare för Made by Halmstad och en av initiativtagarna till UngDrive Integration.

Att som kommun erbjuda en entreprenörsskola är ett sätt att redan tidigt skapa ett intresse och få kunskap om processer kopplat till företagande. – Säger Lisa.
Hon menar vidare att en sådan satsning bidrar till att rusta ungdomar för en framtida egenförsörjning samt till en känsla av att ingå i ett sammanhang i vår kommun och region.

Om du har frågor, kontakta Lisa Crona eller ansvarig entreprenör för sommarens projekt Alban Qitaku tel: 0702066869

Text: Evelina Ekström, praktikant från Centrum för Informationslogistik, CIL, en högskola i Ljungby.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.