Meny

12 apr 2016

Företagsnyhet

Tummen upp för Mikrolånet!

Nu lanserar Almi ett nytt Mikrolån! Lånet har mycket bra villkor och vänder sig till företagsstart och unga företag.

Almis nya Mikrolån är anpassat till dig som har ett mindre kapitalbehov. Lånet riktar sig främst till dig som ska starta ett företag och till unga företag i uppstart.

Mikrolånet kan beviljas på upp till 200 000 kronor och kan ges med särskilt förmånliga villkor, som till exempel en viss tids amorteringsfrihet och begränsade säkerheter för låntagaren.

Låna 100 procent av kapitalbehovet

Almi kan låna ut upp till 100 procent av kapitalbehovet. Vår kreditbedömning baseras huvudsakligen på din affärsidés möjligheter. Syftet med lånet är att ge möjlighet för nya företag att etableras och växa. Lånet kan användas till investeringar och rörelsekapital.

Som säkerhet för lånet vill vi ha en begränsad personlig borgen på 10 procent av lånebeloppet.


Förmånligare villkor

Tack vare en garanti från Europeiska Investeringsfonden kan Almi erbjuda det nya Mikrolånet till förmånliga villkor. Det innebär bland annat en återbetalningstid på upp till 72 månader, amorteringsfrihet de första 12 månaderna och en förmånlig ränta.

Räntenivån beror framför allt på risknivån i låneaffären där högre risk innebär högre ränta. En uppläggningsavgift om 500 kronor tillkommer. Det nya Mikrolånet möjliggörs genom en garanti som finansieras av EU genom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.