Meny

07 apr 2016

Pressmeddelande

Cabonline förvärvar Taxi Halmstad

Cabonline har tecknat avtal om förvärv av Taxi Halmstad som driver taxirörelse i Hallandsregionen. Taxi Halmstad bedriver såväl privat och företagsresor som upphandlad trafik, skolskjuts, färdtjänst och sjukresor. Företagsgruppen har ca 150 bilar.

Säljare av bolaget är Lars Erik Andersson, han kommer att lämna ledningen av bolaget som integreras i region syd inom Cabonline. Platschef blir som tidigare Anna-Lena Morgansdotter som rapporterar till Tommy Edlund, ansvarig för region Syd inom Cabonline.

— "Taxi Halmstad är ett mycket välskött bolag med en stark marknadsposition i Halland och som passar väl in i vår södra region där vi tidigare saknat närvaro. Genom att samordna verksamheterna kommer Cabonlines stordriftsfördelar i form av marknadens modernaste teknik och mest kostnadseffektiva taxisystem åkerierna, förarna och inte minst kunderna tillgodo. För oss är detta också ett viktigt led i att skapa ett rikstäckande erbjudande till våra kunder", säger Ole Oftedal VD Cabonline Group.

Länkar och relaterat material

Cabonline Group (ex Fågelviksgruppen) grundades 1989 och är en av Europas ledande teknik och serviceleverantör till taxibranschen. I Sverige och Norge är ca 3500 åkerier anslutna med tillsammans ca 7000 fordon under olika varumärken, bl.a. Taxi Kurir, Taxi 020, Norgestaxi, TOPCAB, Taxi Skåne och Sverigetaxi. Taxiägarna får genom Cabonline attraktiva kundavtal, branschledande teknikutveckling och tillgång till stordriftsfördelar och infrastruktur. Gruppen omsätter ca 5MDR SEK och utför drygt 20 miljoner resor per år.

Cabonlines webbplats

H.I.G Capital är ett ledande globalt riskkapitalbolag som förfogar över mer än USD 19Mdr och har specialiserat sig på investeringar i medelstora bolag. H.I.G stöttar aktivt bolagens tillväxt genom produktutveckling, internationalisering och förvärv och har ett team med över 250 professionella investerare med erfarenhet av operativ ledning, consulting, teknik och finans, vilket bidrar stort till portföljbolagen utveckling. H.I.G investerar i bolag i USA och Europa, har kontor i Miami, New York, Boston, Chicago, Dallas, San Francisco och Atlanta i USA, samt dotterbolagskontor i London, Hamburg, Luxemburg, Madrid, Milano, Paris i Europa och Rio de Janeiro i Sydamerika. Cabonline är H.I.Gs andra investering i Norden och MD Carl Harring är ansvarig för
investeringen.

H.I.G Capitals webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.