Meny

31 mar 2016

Företagsreportage

Företagsbesök hos Sveriges Åkeriföretag

För ett litet tag sedan besökte Håkan, som är vår näringslivsutvecklare, Sveriges Åkeriföretag Halland. Där träffade han Barbara och Lars.

Det här anrika och medlemsägda företaget fyller 100 år nästa år. Sveriges Åkeriföretag bildades faktiskt av en Halmstadbo, Anton W. Axelsson, redan 1917. Då var i och för sig transportmedlen kanske inte riktigt likadana och lika snabba. Men syftet var detsamma. Att leverera produkter från A till B. Och göra det så tryggt och säkert som möjligt, i alla led.

Sveriges Åkeriföretag Halland har idag ca 300 medlemsföretag som servas av två personer på plats. Lars Runesson som regionchef för Sveriges Åkeriföretag Halland och Barbara Zareba som håller i administrationen. De har mycket att berätta om verksamheten som verkligen är bred. Allt kan vi inte få med men vi vill i alla fall lyfta ett par goda exempel. Och avslutar med en teaser om Fair Transport.

  • De arrangerar utbildningar för medlemsföretagens chaufförer kopplat till gällande EU-regler.
  • De arrangerar utbildningar för politiker och tjänstemän med fokus på schyssta transporter. Och då handlar det inte bara om miljön utan även om vikten av att fordonen är trafiksäkra och att chaufförerna sköter sina kör- och vilotider.

Sveriges Åkeriföretag jobbar alltså i hög grad med frågor kring hållbarhet, miljö, infrastruktur, säkerhet på vägarna etc. De har tagit ställning för sunda transporter från sunda åkeriföretag. Det är åkerier som kör trafiksäkert, tänker klimatsmart och erbjuder sina chaufförer goda arbetsförhållandet. De kallar det Fair Transport - ett sätt för transportköparna att göra bra val.

Vill du veta mer Sveriges Åkeriföretag så rekommenderar vi att ni tittar in på deras hemsida.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.