Meny

30 mar 2016

Pressmeddelande

Levande interiör är vinnare av "årets växtinredning"

Varje år väljer branschorganisationen Nordic Green ut en växtinredningslösning som varit utmärkande kreativ och originell. Under deras årsmöte som hölls nyligen tilldelades priset Levande interiör från Ängelholm, för en installation de gjort på Högskolan i Halmstad.

- Levande interiör tog hem årets pris på grund av ett flertal faktorer. Framförallt presenterade de en lösning på en ”relativt normal” utmaning, men gjorde den på ett kreativt, innovativt och annorlunda sätt. Lösningen valdes efter noggrant övervägande ut av branschen själv.

Levande interiör har all anledning till att vara stolta, säger Sigbjørn Furmyr, ordförande i Nordic Green. Branschorganisationen Nordic Green omfattar medlemmar i Sverige, Norge och Finland, vilket gör att bidrag från samtliga länder är med och tävlar. Tävlingsbidragen bedöms anonymt utifrån kriterierna design, funktionalitet, material- och växtval samt att de ska vara nyskapande och kreativa.

Syftet med tävlingen är att skapa inspiration för Nordic Greens
medlemmar och utomstående, men även uppmärksamma och belöna branschens bästa lösningar för växtinredning.

- Det faktum att Levande interiör har tagit emot utmärkelsen två gånger, visar på att de levererar bra lösningar över tid. Jag tror hemligheten ligger i att de har väldigt kompetenta och duktiga medarbetare, berättar Sigbjørn Furmyr.

Installationen på Högskolan i Halmstad är en av flera lyckade inredningslösningar. Skolans lokaler pryds numera av en åtta meter hög växtvägg, flera små växttavlor, ett par fyra meter höga träd och flera golvväxter. Både personal och elever har uttryckt sin uppskattning över de nya tillskotten.

- Vi har fått många reaktioner på de nya växtväggarna. Alla uttrycker uppskattning och är fascinerade över konceptet ”Levande interiör”. Vilket bra företagsnamn! Huset hänger nu bättre ihop som en helhet, säger Jette Trolle-Schultz Jensen, studierektor i sociologi vid Högskolan i Halmstad.

Med basen i Skåne och Halland arbetar Levande interiör med att förbättra arbetsmiljöer genom bland annat växter, akvarium och fruktkorgar. Ur sortimentet kan kunden själv välja bland golvväxter, stora träd, växtväggar, fönsterväxter och mosstavlor. Utöver de grön växterna, finns det flera tillval som krukor, akvarium och vattenarrangemang.

- Växter och vattenarrangemang på arbetsplatsen bidrar mycket för helheten av rummet. Den gröna miljön minskar på stressen, bidrar till kreativitet, renar luften från föroreningar, dämpar ljud och binder damm. Jag brinner för att få in naturen inomhus och få människor att trivas i annars ganska ogästvänliga rum, berättar Anders Jönsson, VD på Levande Interiör.

Länkar och relaterat material

Levande interiör startades 1990 i Ängelholm av Anders Jönsson. Företaget är från Skåne och har även sina ägare i Skåne. Företaget arbetar huvudsakligen med uthyrning och skötsel av akvarium, växter, växtväggar och vattenarrangemang. Under företaget går även tjänsten Fruktkorgar.se som är ett fruktabonnemang riktat till företag. Levande interiör verkar i Skåne och södra Halland.

Levande Interiörs webbplats

Nordic Green är en sammanslutning av fristående, seriösa och miljömedvetna företag inom växtinredningsbranschen. Nordic Greens målsättning är att sprida branschens kunskap om värdet att ha levande växter på företag och i offentlig miljö.

Nordic Greens webbplats

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.