Meny

12 mar 2016

Företagsnyhet

Så häftigt när Framtidsmaskinen landade

Oj, oj, oj! Vilket ös och vilket drag det blev när Framtidsmaskinen landade mitt i UF-mässans invigning i Halmstad Arena! Det här var dagen då allt var möjligt. Det var möten kors och tvärs, högt och lågt, över generationsgränser och mellan elever och näringsliv.

Hela dagen var som ett härligt Kinderegg för alla oss som startade tidigt och höll ut ända tills UF-mässan stängde. Vi fick tre önskningar i en:

1. Frukostklubben med Guldkant.
2. Framtidsmaskinen i Halland.
3. UF-mässan Entreprenörskap på riktigt.

Uppdrag: Connecta med framtiden

Men nu är det Fokus på Framtidsmaskinen som startade med att vi fick vara med på invigningen av UF-mässan. En riktig höjdare! Alla representanter från näringslivet fick uppmaningen att hämta sin lunch och äta den samtidigt som man minglade runt bland montrarna och pratade med UF-företagare. Ingen lätt uppgift men om man ligger i så hinner man faktiskt med en hel del snack. Och roligt var det. Dyrt blev det också, för oj vad det finns mycket att köpa. Juice med ingefära, mobilhållare så du kan kolla på film utan att hålla i mobilen, skydd så du inte hackar sönder fingrarna samtidigt som du hackar löken, skönhetsbehandlingar och vansinnigt mycket mer...

Utmaningen till näringslivet: Bjud ett UF-företag på lunch

Ashkan Safaee som sedan skulle hålla i World Café utmanade alla från näringslivet att bjuda ut ett UF-företag på lunch inom två veckor. Och det är väl klart att vi ställer upp på det, eller hur! Själv får jag nog dra lott om vilket av de nio supertrevliga UF-företag som jag hann prata med som jag ska bjuda på lunch.

World Café - lösningen på kompetensförsörjningsproblemen?

Nja, kanske inte precis. Men med utgångspunkt från ett antal frågeställningar och våra samlade erfarenheter kom vi faktiskt fram till en hel del konkreta förslag på hur vi kan bli bättre på att möta varandra över alla möjliga och omöjliga gränser som vi sätter upp medvetet och omedvetet. Vi måste ju prata med varandra för att vi ska hitta fram till varandra. Ashkan skickade med oss följande tänkvärda budskap:

Ashkans sköna och tänkvärda budord

  • Tänk efter - Vad behöver du göra för att vara här och nu?
  • Alla har något att bidra med.
  • Var en skön person.
  • Det personliga mötet är tidlöst.
  • Checka in! Var där i mötet - det handlar om närvaro.
  • Bidra med din fulla närvaro.
  • Ge varandra utrymme att få vara bra och må bra.
  • Ha kul!

Vad händer sen då?

Jo, nu pågår som bäst sammanställningen av det som kom ut av allas engagemang på World Café. Det var mycket så det tar lite tid. Men så snart det är klart kommer vi att presentera det här på hemsidan.


Framtidsmaskinen i Halland arrangerades av Halmstads Näringslivs AB och Ung Företagsamhet Halland i samarbete med Region Halland, de halländska kommunerna, Svenskt Näringsliv och Marknadsföreningen i Halland.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.