Meny

11 mar 2016

Pressmeddelande

Klövern köper en central fastighet i Halmstad för 142 miljoner


Klövern förvärvar fastigheten Järnvägen 3 i Halmstad för en köpeskilling om 142 mkr. På fastigheten är en kontorsbyggnad med en uthyrningsbar area om cirka 5 500 kvm under uppförande. Tillträde sker preliminärt 1 juli 2017 då byggnationen färdigställts.

Byggnaden utformas efter högt ställda hållbarhetskrav och ska miljöcertifieras. Inomhusmiljön prioriteras med generöst ljusinsläpp, god ventilation och eliminering av störande ljud. Här ska det också bli möjligt att ladda elbilen eller låna en cykel för att underlätta miljövänliga transporter.

"Forskning visar att en stimulerande arbetsmiljö leder till ökad flexibilitet, kreativitet och produktivitet. Detta har vi tagit fasta på i planeringen av kontorshuset. Vi är glada över det stora intresse vi mött från företag i staden och välkomnar fler intressenter att höra av sig", säger Jonas Ljunggren, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

"Detta kommer att ge Klövern ett fint tillskott i centrala Halmstad där vi har en mycket god efterfrågan på nya och moderna kontorslokaler", säger Klöverns VD Rutger Arnhult.

Förvärvet kommer att finansieras genom en kombination av banklån och eget kapital.

Länkar och relaterat material

Har du goda nyheter?

Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? 

Skicka pressinformation eller en e-post till webbredaktören.